ZORAN JE ĆERKU JANU DRŽAO U KRILU PRED SVIREPI ČIN: Snimak rekonstrukcije Jeleninog UBISTVA LEDI KRV U ŽILAMA
Jelena Marjanović, Zoran Marjanović sa ćerkom Janom, Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Privatna arhiva

uznemirujuće

ZORAN JE ĆERKU JANU DRŽAO U KRILU PRED SVIREPI ČIN: Snimak rekonstrukcije Jeleninog UBISTVA LEDI KRV U ŽILAMA

Marjanović je tokom sudskog postupka negirao krivicu i tvrdio da on nije ubio Jelenu

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu doneo je konačnu presudu kojom je osudio Zorana Marjanovića na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Krsmanović (Marjanović). Ovim je stavljena tačka na proces koji se u medijima naziva još i suđenje decenije.

Tužilaštvo je supruga ubijene pevačice teretilo da ju je ubio dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka koja je sa njima tog kobnog dana došla na nasip. Kako su veštaci utvrdili, nesrećna žena je udarena devet puta u potiljak.

1 / 6 Foto: Kurir

Zoran Marjanović se od 12. juna 2018. godine branio sa slobode pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci. Uhapšen je 15. septembra 2017. godine, nakon skoro godinu i po dana od ubistva. Zvanično, još uvek nije sve gotovo jer advokatski tim Zorana Marjanovića ima pravo da u roku od dve nedelje uloži žalbu na presudu Apelacionom sudu koji će doneti odluku da je presuda doneta na zakonit način.

Ostaje pitanje šta će biti odluka Apelacionog suda? Oni imaju mogućnost da presudu obore i vrate na ponovno suđenje kojom bi se potvrdila ili umanjila kazna.

Kako je sve počelo?

2. aprila, pre šest godina, na Savskom nasipu Crvenka u Borči tokom rekreativnog trčanja nestala je Jelena Marjanović. Od kuće je krenula sa suprugom i ćerkom Janom. Njeno telo pronađeno je sutradan u obližnjem kanalu.

Jelena Marjanović
foto: Zorana Jevtić

- Mi smo se dogovorili tog dana, idemo na trčanje, obukla je trenerku, spremila je dete i krenuli smo. Znači, prvo smo se dogovorili - idemo na BSK teren ovde u Borči, zbog deteta. Tu je lepše. Ima jezerce, puno labudova, deca ih hrane tu, bacaju im neke hlebčiće, oni plivaju i tako, da bi je animirao, zato što Jana neće da se odvaja od nje kad ona negde krene. Da budem tu sa tom decom, da ona trči, bolji je teren. Znači, ima asfaltirano tačno 500 metara staza, sve je čisto, sve je super - izjavio je Marjanović 8. aprila 2016. godine, pa nastavio:

- Prvo stignemo mi tamo. Subota, gužva, i ona kaže: "Ej ajmo nemoj ovde da trčimo, vidi kolika je gužva, ajmo tamo na nasip" - pričao je Zoran naglašavajući da je taj dan Jelena vozila, dok je on ćerkicu držao u krilu.

Jelena Marjanović
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Do detalja je opisao poslednje popodne sa suprugom:

- Mi smo to praktikovali uvek. Ona kad krene da trči, ovako, popne se na nasip i krene tamo, ja sa Janom ostanem na toj poljanici. Posle nekog vremena, krenemo polako za njom. Ona već otrči do te druge rampe, od jedne do druge rampe ima 1.700 metara. Otrči do druge rampe, okrene se i krene nazad. Mi smo sve sretnemo negde na pola puta, u nekom delu i onda se vratimo polako zajedno do kola - pričao je Marjanović.

- Krenuli smo ka njoj. Ja sam joj rekao "Jano, hajmo polako prema mami". I idemo polako. U jednom momentu ja sam samo pogledao i video sam da je nema.

Jedan od ključnih dokaza tužilaštva bilo je i blato na pantalonama koje je optuženi Zoran Marjanović imao nakon zločina, a na suđenju zbog ubistva pevačice Jelene Marjanović, sud je naveo da je ovaj dokaz validan i da je i po tom dokazu optuženi kriv za krivično delo teško ubistvo. Sudija je rekla da je Zoran svojevremeno pokušao da opravda blato na pantalonama tako što je izjavio da je on sutradan silazio u kanal kako bi tražio svoju suprugu i da otuda tragovi.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Podsetimo, pošto je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, Marjanoviću je uručeno rešenje o pritvoru i on je izašao iz sudnice, posle čega je otišao kući i pred odlazak u ćeliju rekao: "Pratili ste sve od početka, sve vam je jasno, ovo je cirkus. Kako ja da znam ko je ubio Jelenu, ja da znam taj ne bi bio živ". Marjanović je tokom sudskog postupka negirao krivicu i tvrdio da on nije ubio Jelenu.

Bonus video:

00:25

Zoran Marjanović prebačen u Centralni zatvor

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.