OGLASILE SE KOMŠIJE MALČANSKOG BERBERINA: Ovo su rekli MEŠTANI nakon NJEGOVE SMRTI!
Malčanski berberin, Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

bio osuđen na doživotnu robiju

OGLASILE SE KOMŠIJE MALČANSKOG BERBERINA: Ovo su rekli MEŠTANI nakon NJEGOVE SMRTI!

Preminuo je usled srčanih problema u noći između četvrtka i petka u Opštoj bolnici u Požarevcu, nakon što mu je prethodno pozlilo u zatvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda u tom mestu

Objavljeno: 14:03h

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, biće sahranjen, prema rečima meštana njegovog rodnog sela Malča, u utorak, 12. jula.

Za sada nije poznato u koliko će sati biti organizovana sahrana, ali kažu, da će ga porodica ispratiti na "večni počinak", uprkos tome što im je naneo mnogo muka svih proteklih godina.

Jovanović je, da podsetimo, pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju 5. avgusta prošle godine zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja, čija je žrtva bila dvanestogodišnja devojčica.

Preminuo je usled srčanih problema u noći između četvrtka i petka u Opštoj bolnici u Požarevcu, nakon što mu je prethodno pozlilo u zatvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda u tom mestu.

Na seoskom groblju u Malči, na kojem je Jovanović uhapšen 5. januara 2020. godine posle potere koja je trajala čak 17 dana, još nije iskopana humka. Žitelji tog sela veruju da će humka biti u delu groblja u kojem se sahranjuju članovi njegove familije.

1 / 8 Foto: Nemanja Nikolić

- Da ga sahrane pa da nam se "smiri glava". O Malči se samo zbog njega govori na televiziji, a to što nemamo vodu danima to niko ne javlja - rekao je jedan od žitelja tog sela, udaljenog od Niša oko 13 kilometara.

Jovanovićeva komšinica koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da povremeno viđa da neki rođaci dolaze u kuću njegovih roditelja i brata kako bi izjavili saučešće, ali da na kući nema plakate koja se obično stavlja kada neko od članova porodice premine. Prema njenim rečima, zvono na seoskoj crkvi nije zvonilo, kao što obično zvoni kako bi se ljudi obavestili da je neko u selu preminuo.

- Njegovoj porodici nije lako, morate da ih razumete što neće ništa sada da kažu. Namučili su se sa njim, a dobri su ljudi, vredni, pošteni. Ni Ninoslav nije bio neradnik i on je radio kad bi izašao iz zatvora, ali eto, bio je psihički bolestan. Nije mogao da živi kao sav normalan svet. Imao je neki poremećaj koji ga je terao da napada žene. Takav je bio još od detinjstva. Priča se u selu da je još kao dečak napao svoju babu. Oprosti mi Bože, ali dobro je što je umro da odahne celo selo - kazala je meštanka Malče.

Ona je dodala da će neko od rodbine i komšija sigurno otići na sahranu, ne zbog pokojnika, već u znak poštovanja prema ocu, majci, bratu i snaji.

U porodici devojčice koju je Malčanski berberin oteo i zlostavljao deset dana, vest o njegovoj smrti je dočekana sa olakšanjem.

Robert Karimanović, otac devojčice, rekao je da su svi u kući odahnuli i da njegovo dete sada može mirno da spava.

- Idemo na bolje. Krenuli su radovi na našoj kući što nam je obećala gradonačelnica Niša, ćerka je popunjavala listu želja za upis u srednju školu. Čekamo da vidimo koju će školu upisati. Sve u svemu krenuli smo sa nekim normalnim životom - izjavio je Karimanović.

Malčanski berberin je devojčicu oteo 20. decembra 2019. godine u niškom naselju Brzi Brod na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u automobil, predstavljajući se kao novi školski majstor, kome je trebalo da pokaže put do škole.

Devet dana je na silu, uz pretnju da će ubiti nju i njene roditelje, vodio sa sobom po po niškim i knjaževačkim selima, a igrom slučaja, devojčicu su pronašli vlasnici napuštene vikendice u selu Pasjača. Nastavio je bekstvo sve do 5. januara, kada je uhvaćen na seoskom groblju koje je od njegove kuće udaljeno svega oko 200 metara.

Apelacioni sud u Nišu osudio ga je za otmicu i produženo krivično delo silovanja dvanaestogodišnje devojčice. Time je potvrđena presuda Višeg suda u Nišu kojom mu je izrečena najteža kazna predviđena Кrivičnim zakonikom Srbije. To je prva izrečena kazna doživotnog zatvora, koja je propisana "Tijaninim zakonom", koji je usvojen 2019. godine.

Jovanović je bio već osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru 22 godine.Deo medija ga je nazvao Malčanskim berberinom jer je svojim žrtvama sekao kosu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.