OVA DVA MONSTRUMA DOŽIVELA SU ISTU SUDBINU: Umrli su na isti način! NJIHOVA ZLODELA ZGROZILA SU SRBIJU, HOROR
Foto: Printscreen/MUP

jezivi zločini

OVA DVA MONSTRUMA DOŽIVELA SU ISTU SUDBINU: Umrli su na isti način! NJIHOVA ZLODELA ZGROZILA SU SRBIJU, HOROR

Malena Marija Jovanović je, podsetimo, postala simbol borbe protiv pedofilije u Srbiji, a njen zakon usvojen je 2013. godine

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović (48) iz niškog sela Malča, poznat po nadimku Malčanski berberin, koji je sinoć umro nakon što mu je pozlilo u ćeliji zatvora Zabela u Požarevcu, gde je služio kaznu doživotnog zatvora zbog otmice i seksualnog zlostavljanja devojčice (12), nažalost nije jedini monstrum, čije je nedelo zgrozilo i uznemirilo čitavu Srbiju.

Javnost pamti i zločin koji je pre 12 godina počinio Mladen Ogulinac (52) u Starim Ledincima. On je 26. juna 2010. godine silovao i ubio svoju komšinicu Mariju Jovanović (8).

Mladen Ogulinac
foto: MUP, Espreso.co.rs

- Malčanski berberin je doživeo praktično istu sudbinu kao i Mladen Ogulinac. I on je umro u zatvoru, samo što za ratzliku od Berberina, nije dočekao presudu. Ogulinac je umro u ćeliji Okružnog zatvora tačno na rođendan svoje žrtve, malene Marije, i to dva meseca nakon gnusnog zločina, 2. avgusta. Takođe, i on je preminuo do srčanog udara, što je i uzrok smrti Jovanovića - podseća naš izvor i dodaje da je Ogulinac i ranije bio osuđivan za seksualne delikte prema deci i maloletnicima, što je bio slučaj i sa Ninoslavom Jovanovićem.

Ninoslav Jovanović, Potraga
foto: Foto: printscreen / Filip Plavčić

Malena Marija Jovanović je, podsetimo, postala simbol borbe protiv pedofilije u Srbiji, a njen zakon usvojen je 2013. godine.

- Posle njene tragične smrti u Srbiji se sve promenilo, a pre svega zakon koji kažnjava silovatelje i ubice dece - podseća izvor i napominje da je Ninoslav Jovanović bio prvi Srbin koji je od uvođenja novog zakona osuđen na doživotnu robiju. Do tada maksimalna moguća kazna u našoj zemlji bila je 40 godina zatvora.

Inače, Ogulinac je pre 12 godina sahranjen u strogoj tajnosti na novosadskom gradskom groblju. Na pogrebu nije bilo nikoga, a telo je pokopano u već pripremljenu raku. Sahranjen je na grobnom polju u koja se sahranjuju tela neidentifikovanih leševa i beskućnika. Na humku je postavljen betonski krst bez imena, bez obeležja.

10 dana pakla

Nezapamćen zločin

Ninoslav Jovanović bio je prvi zločinac u Srbiji osuđen na doživotnu robiju. Apelacioni sud u Nišu 5. jula 2021. godine odbio je žalbe Jovanovića i njegovog branioca čime je potvrdio istorijsku presudu Višeg suda u Nišu kojom je 5. januara 2021. godine Jovanoviću izrečena kazna doživotnog zatvora za otmicu i silovanje devojčice stare 12 godina. Njegov zločin uznemirio je čitavu javnost. Naime, on je 20. decembra 2020. godine oteo devojčicu (12) na putu do škole. Potraga je trajala danima, a žrtva je pronađena posle 10 dana pakla, dok je Jovanović umakao poteri, ali je nekoliko dana i on nađen kako se krije na groblju u blizini svoje kuće u Malči.

Podsetimo, Ogulinac je kobnog dana oteo osmogodišnju devojčicu iz komšiluka, odveo je u svoju kuću, gde joj je puštao porno-filmove i brutalno je silovao. Kad mu je dete reklo da će sve ispričati majci, monstrum joj je nabio maramicu u usta i ugušio je, a telo je zatim zakopao u plitkom grobu u svom dvorištu i pobegao.

Meštani Ledinaca odmah su posumnjali da je Mladen oteo devojčicu, pošto je bio na zlom glasu u selu. Nakon što je Marijino telo pronađeno u Mladenovom dvorištu, počela je velika potraga za njim, u kojoj su učestvovali policajci, ali i skoro svi meštani Ledinaca. Pripadnici žandarmerije ubrzo su uhvatili Mladena, a malo je falilo da ga ogorčeni meštani linčuju.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.