NEBOJŠA STEFANOVIĆ STIGAO U SUK NA SASLUŠANJE! (FOTO)
Nebojša Stefanović, Foto: Ana Paunković

mup

NEBOJŠA STEFANOVIĆ STIGAO U SUK NA SASLUŠANJE! (FOTO)

Tužilaštvo u saopštenju dodaje da su Stefanović i Hrkalović pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

Objavljeno: 14:17h

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da će Sektor unutrašnje kontrole (SUK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po nalogu tog tužilaštva obaviti razgovore sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović u svojstvu građana, u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Stefanović je danas stigao u Sektor unutrašnje kontrole gde treba da da izjavu u svojstvu građanina o navodima koji su danima iznošeni u javnosti.

"Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem Milenkovića", navodi se u saopštenju tužilaštva, nakon što su rekli da nisu izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića.

Tužilaštvo u saopštenju dodaje da su Stefanović i Hrkalović pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalović ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Po nalogu tužilaštva, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštenju koje prenosi

Podsetimo, prvobitno je MUP saopštio da su ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole MUP-a. Kako je MUP naveo u saopštenju, oni su pozvani na razgovor "radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti". MUP je naveo i da je to učinjeno po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Međutim, ubrzo je Tužilaštvo demantovalo MUP da su izdali nalog za saslušanje Hrkalović i Stefanovića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.