OPTUŽENI NEGIRALI KRIVICU: Počelo suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu
Ubijeni Uroš Stefanović, Foto: Printscreen/Youtube

ubistvo mma borca

OPTUŽENI NEGIRALI KRIVICU: Počelo suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Janjoš je tvrdio da je on porodičan čovek, a ne plaćeni ubica

Objavljeno:

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje Daliboru Bogdanoviću (45) i Danielu Janjošu (42), optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47), 2. septembra prošle godine u Novom Sadu.

Prvooptuženi Bogdanović je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, tvrdeći da je u vreme ubistva bio u restoranu "Madera".

Bogdanović je tvrdio da Goranca poznaje više od 15 godina i da su bili najbolji prijatelji, kao i da su Kovačevića više puta pokušali da ubiju nakon što je izašao iz zatvora.

Drugooptuženi Janjoš je takođe negirao krivicu, navodeći da je u Cankarevu ulicu došao u dogovoru sa Kovačevićem, ali da nije znao da će da se desi nešto loše.

Dalibor Bogdanović Boća
Dalibor Bogdanović Boćafoto: S. S. / Kurir

Janjoš je u svojoj obrani rekao da nikog nije planirao da ubije, a da je hteo, kako kaže, to bi i uradio, jer za sebe tvrdi da je dobar strelac i da se bavi streljaštvom.

On je rekao da je te noći ođednom počela pučnjava nakon čega je, kako kaže, zadobio par udaraca, zbog čega se uplašio za svoj život i počeo nasumično da puca.

Janjoš je tvrdio da je on porodičan čovek, a ne plaćeni ubica.

Supruga i brat Bogdanovića su iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče, dok je saobraćajni policajac Boško Šešić rekao da je preko radio veze čuo da se desila pucnjava, nakon čega je počeo da prati sumnjivo vozilo, ali je ubrzo prepustio praćenje policijskim dzipovima.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i Janjosha zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Janjoš i Bogdanović su nakon ubistva bili u bekstvu, ali je Janjoša skoro dve nedelje kasnije uhapsila policija, dok se Bogdanović sam predao u martu ove godine.

Obojica se nalaze u pritvoru koji im je poslednjom odlukom suda produžen do 9. jula.

Kovačevića i Stefanovića su napadači presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 u novosadskom naselju Detelinara, nakon čega su njih dvojica pokušali da pobegnu i tada je Stefanović ubijen, a Kovačević ranjen.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.