MAJKA MALOG RADENKA OTKRILA SRAMNU STVAR: Lekar koji je osuđen ZBOG SMRTI NJENOG SINA izjavio je OVO!
Mali Radenko

jezIVO

MAJKA MALOG RADENKA OTKRILA SRAMNU STVAR: Lekar koji je osuđen ZBOG SMRTI NJENOG SINA izjavio je OVO!

"Lekari u Beogradu su razmišljali o amputaciji ruke, ali bilo je kasno, Radetovo telo je već obuzela infekcija"

Objavljeno:

Doktor Dobrivoje Bojanić nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog smrti osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića.

Zorica i Milan, roditelji mališana koji je preminuo oktobra 2016. godine, od starta su govorili da je ovaj dečkić umro zbog nesavesnog lečenja i da je dobio sepsu koja je zahvatila čitavo telo.

U potresnoj ispovesti, oni zajedno sa dečakovom bakom Dragicom ne kriju da su razočarani presudom.

1 / 4 Foto: Večernje Novosti

– Mrtav hladan je ustao u sudnici i rekao da se ne oseća krivim. Rekao je da može da dobije i doživotni zatvor, ali da nije kriv i da je sve radio kako treba. Krivicu je prebacivao na mene, lagao je, a od svega mi je najteže palo kada je rekao da je želeo da Radeta ostavi u bolnici, a da sam ja to odbila. Bilo je strašno slušati sve te laži. Bar da se u nekom trenutku izvinio zbog svega – kroz suze priča majka pokojnog dečaka Zorica.

I dan-danas ovoj ženi kroz glavu prolaze slike svega što se dogodilo tog 2. oktobra.

– Krenula sam da poslužim sokom majstore koji su krečili, kada sam čula jauk. Rade je pao sa tobogana. Rekla sam odmah suprugu da mislim da je slomio ruku. On je došao, odvezao dete u Opštu bolnicu u Loznici. Tu ih je sačekao ortoped Bojanić – priseća se Zorica.

Doktor Bojanić je porodici saopštio da maleni Rade ima otvoren prelom obe podlaktične kosti, kao i da će pokušati da namesti ruku.

– Nije prošlo ni tri minuta, Radetu je nameštena ruka i stavljen mu je gips. Prepisao je antibiotik i poslao nas kući, tvrdeći da je sve u redu i da su kosti savršeno uklopljene. Vrlo brzo Rade dobija temperaturu. Odlazimo kod lekara, ali nas on opet šalje kući. Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se naš sin ne oseća dobro i da mu je ruka otečena i modra, zadržali su ga na odeljenju – kaže majka preminulog dečaka.

Prema navodima Milana, oca dečaka, samo deset minuta kasnije njihovog sina upućuju u Institut za majku i dete u Beogradu.

– Nisam imao pojma da je povreda toliko ozbiljna. Doktor Bojanić mu je te srede ujutru malo oslobodio ruku, dao infuziju i rekao da ga u četvrtak rano šalje za Beograd. Objasnio nam je da nema razloga za brigu, već da ga šalju zbog drugog mišljenja. Nije prošlo ni deset minuta, Radenka su spakovali u sanitet i odmah je prevezen za Beograd, bez ijednog papira, već samo sa snimkom. Tek je u petak uveče doktor Bojanić doneo sam nalaze u Institut – navodi potreseni otac.

DETETU RUKA ISTRULILA

Radenko

Detetova ruka je, prema tvrdnjama roditelja, potpuno istrulila i mada je u Beogradu tri puta operisan, nije mu bilo spasa, s obzirom na to da se bakterija koja izaziva sepsu proširila na pluća i glavu.

– Lekari u Beogradu su razmišljali o amputaciji ruke, ali bilo je kasno, Radetovo telo je već obuzela infekcija. Petak noć su nas uveli da vidimo dete. Znao sam da je to to. Već je bio otečen. Ujutru su nam saopštili da je preminuo. Svestan sam da je moje dete kasno došlo za Beograd, nakon 14-15 sati. Ruka je oticala, nije mogla da diše od gipsa – dodaje Milan kroz suze.

Godinu dana od Radetove smrti, porodica Nikodinović dobila je obdukcione nalaze i nalaze veštaka. Ustanovljeno je da je mališan preminuo od gasne gangrene.

Kako kažu, reč je o nečemu što je karakteristično za povrede u ratu ili one koji prave poljoprivredne mašine.

Dva lekara iz Beograda koja su bila optužena u ovom predmetu su oslobođena.

– Nećemo se buniti ni ja ni moj bivši suprug, jer smo svesni da je naš Rade u Beograd stigao kasno. Borili su se 56 sati kao lavovi. Kada su oslobođeni, došli su kod mene, zagrlili me i rekli da nisu srećni jer smo izgubili Radeta – kaže Zorica.

REČI BAKE

Posle svega, Zorica i Milan su se razveli i oboje odselili u Loznicu.

U kući koja je nekada bila puna dečje graje i osmeha sada je ostala da živi samo još baka Dragica (70). Tugu za unukom ne može da sakrije.

– Nama je dete umrlo pred očima. Pa čovek koji je oteo dete dobio je deset godina zatvora, a naše je mrtvo. Samo zato što je lekar, kaznili su ga sa tri godine. Htela sam da idem pred sud u Šapcu i da štrajkujem glađu – izgovara uplakana baka.

Ova učiteljica u penziji već šest godina svako jutro ide na unukov grob.

– Nema veze da li je sneg ili led, bitno je da odem. Samo da mi je da on ode kao krivac, da vidi grob mog Radeta. On će mu presuditi. Radetova suza će mu presuditi – završila je ova starija žena.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.