GORAN JE JEDINI MUČEN PA OTROVAN: Ovo je prva žrtva klana Veljka Belivuka, otkriveno šta je rekao pre UBISTVA!
Belivuk i Miljković, Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Profimedia

JEZIV ZLOČIN

GORAN JE JEDINI MUČEN PA OTROVAN: Ovo je prva žrtva klana Veljka Belivuka, otkriveno šta je rekao pre UBISTVA!

Delovi tela koji nisu sagoreli, kako se sumnja, Veljko Belivuk je ustinio sekirom

Objavljeno:

Klan Velje Nevolje i Marka Miljkovića ubio je mladića Gorana Mihajlovića (21) u vikendici u Ritopeku, nakon čega su njegovo telo spalili i delove bacili u Dunav. Sumnja se da je motiv jezivog zločina bio što su želeli njegovu mašinu za tablete i oružje koje je posedovao.

Ovo se između ostalog navodi u drugoj optužnici protiv ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koja ih tereti za još dva ubistva - šesto i sedmo.

Iako su za ubistvo Mihajlovića prikupljeni tek nakon podizanja optužnice, ovaj zločin je prvi koji se dogodio od svih sedam otkrivenih, 2. aprila 2019. godine. Nakon smrti Mihajlovića likvidirani su Aleksandar Grigorijević Puki (jun 2020), Goran Veličković Goksi (avgust 2020), Nikola Mitić (avgust 2020), Lazar Vukićević (oktobar 2020), Zdravko Radojević (novembar 2020), Milan Ljepoja (decembar 2020). Upravo zbog toga, modus operandi zločina razlikuje se od ostalih, jer Mihajlović je za razliku od ostalih žrtava otrovan, a potom je njegovo telo prevezeno u vikendicu u Surduku gde je spaljeno na lomači. Delovi tela koji nisu sagoreli, kako se sumnja, Veljko Belivuk je ustinio sekirom. Tužilaštvo navodi da su ostaci prebačeni u džak koji je bačen sa Pupinovog mosta.

NESTANAK

U Tužilaštvu su o danima pre zločina pričali Goranov prijatelj A.N i supruga ubijenog K.S.

A. N. je poslednji video Mihajlovića živog. Kako je ispričao, tog 1. aprila 2019. godine nedelju dana pre nego što je Mihajlovićev nestanak prijavljen, Goran ga je zamolio da ide sa njim na neki rođendan, te da dok je on na rođendanu, svedok sedi u kolima. Goran mu je rekao: “"Brate, ne ide mi se na taj rođendan, ajde ideš sa mnom da sediš u kolima, samo dok ja odem gore, izblejim 10 - 15 minuta i ja izlazim napolje i idemo".

1 / 20 Foto: MUP SRBIJE

- Ja kažem dobro, šta ću ti ja, kaže "brate, da sediš u kolima, da mi neko nešto ne stavi pod auto". Goran to ranije nikada nije pričao - ispričao je A. N. u tužilaštvu.

Kako je naglasio, nije mu nikada rekao o čemu se radi, "ali je na Goranu primetio da nešto nije u redu".

I Goranova nevenčana supruga K. S. sa kojom je živeo je u istom tom periodu primetila da se nešto čudno događa.

- Bio je jako čudan poslednju noć pred nestanak i pet dana pre toga - rekla je ona i naglasila da je Goran insistirao da se vrate u njegovu porodičnu kuću, a da ona to nije želela. On je to zahtevao i vratili su se.

Goran, Veljko Belivuk
foto: Printscreen/Društvene mreže

OTMICA

Svedok i prijatelj ubijenog A. N. ispričao je da Goran bavio prodajom droge, a da je skladište bilo kod njega u kući.

- Nabavke su bile velike 20 kilograma, nekad 30, nekad 50 kilograma. Tog 1. aprila Goran dolazi kod mene ujutru oko 10 sati tražeći komad marihuane da odnese nekome na probu. Bio je u farmerkama i u duksu i rekao je da ide do grada da se vidi sa N. Š. - ispričao je svedok.

Kako stoji u optužnici protiv ozloglašenog klana, Goran je A. N. rekao će se čuti kasnije, da će poslati nekoga da uzme 10 kilograma marihuane. Otišao je. Njegovo vozilo “porše kajen” je stajalo na brdu u Resniku čitav dan.

- Pošto sam taj dan bio kod kuma u Resniku, u jednom momentu sam krenuo ka istom brdu i mimoišao se sa Goranovim vozilom. Ugledao sam za volanom čoveka sa kapom i naočarimma i velikom bradom. Već je pao mrak - ispričao je A. N. u tužilaštvu.

Kako je rekao, tada ga zove Filip G. da se hitno nađu da mu Filip da telefon sa “Skaj” aplikacijom. Našao se sa njim na okretnici - garaži kod "Laste". Stao je "audi q5" crne boje koji je vozio u to vreme Filip koji mu je izbacio kroz prozor telefon i odjurio. Nije ga upalio dok nije došao do Resnika. Tada su počele da mu stiži poruke od Mihajlovića u kojima mu piše da je morao da se skloni, da ga je neko namestio, da hitno očisti kuću, pošto je bilo jedno vozilo "reno megan" u dvorištu koje je Goran ostavio, a koje je bilo ukradeno i za koje je i Filip G. znao.

Vozilo puno oružja ostavljeno kod Prekršajnog suda

- Takođe mi piše da stavim sve što imam iz kuće u "reno". Pitao sam ga, šta to sve, hoće li svo oružje da stavim, na šta mi je odgovorio "šta ima sve od oružja" - navodi svedok.

A. N. dodaje i da je mu je odgovorio da i sam odlično zna šta ima od oružja, na šta je dobio poruku: "a ne, napiši mi, ne mogu sada da razmišljam o tome".

Dopisivali su se do jedan sat ujutru i dogovorili da A. N. vozilo ostavi kod Prekršajnog suda u Beogradu. To je i uradio - automobil sa oružjem, drogom i mašinom za tabletiranje ostavio je kod Prekršajnog suda, a ključ od vozila na zadnjem desnom toču.

Da je Mihajlović mislio da treba da se nađe sa izvesnim N. Š. potvrdila je i Goranova partnerka K. S.

POSLEDNJI SATI ŽIVOTA

Ključno svedočenje u ovom procesu jeste Nikole Spasojevića koji je i sam učestvovao u zločinu. On je do detalja ispričao kako su ga Mihajlovića ubili, kako su se rešili tela, ali zbog pijeteta prema žrtvi i njegovoj porodici detalje nećemo prenositi.

Svedok okrivljeni Spasojević je ispričao da je tog 1. aprila došao u vikendicu u Ritopeku po pozivu Belivuka nakon čega je saznao da on i Draganić treba da pričuvaju “nekog momka” do jutra kako bi Belivuk i Miljković otišli kući, te i da će ga sutradan ubiti.

Nakon što je ušao u prostoriju (tajni bunker u garaži vikendice strave), navodi se u optužnici, Spasojević je video momka, kako leži na ćebetu, a najlon je bio raširen.

- Ruke i noge su mu bile vezane sivom tragom, a glava mu je gornji deo lica do pola nosa bila takođe oblepljena sivom trakom, tako da mu se nisu videle oči - rekao je Spasojević. Koliko se seća, a šta stoji u optužnici, mladić je imao trenerku tamnije boje na sebi. Za tog momka Veljko i Marko su mu rekli da je “mali ubica” i da je jako opasan zbog čega su mu dali pištolj. Rekli su mu da ako taj momak nešto pokuša ili ako se pomakne da ga ubije.

Kako je Spasojević ispričao, on je tokom noći pokušao da uđe u razgovor sa tim momkom. Pitao ga je kako je došao u ovu situaciju. Taj momak mu je rekao da su ga “namestili drugovi” i da ne može da razgovara sa njm jer su mu Veljko i Marko obećali da ukoliko ne bude pričao da će ga ujutru pustiti “ne smem da ti kažem ime”, rekao je.

Takođe mu je rekao da se bavi prodajom narkotika, da ima 21 godinu, ženu i jednogodišnju ćerku. Pitao ga je: “Jesi li gladan, žedan”, na šta je on rekao :”ne želim ništa, želim samo da idem kući”.

Posle nekog vremena Draganić je došao da ga čuva, on je otišao u kuću.

UBISTVO

Kako je Spasojević ispričao, a šta se navodi u optužnici, sutradan 2. aprila 2019. godine Belivuk i Miljković su došli u kuću u Ritopeku, zatim su rekli Spasojeviću da doveze kamion, kupi pesak i natovari ga u tovarni deo kamiona, kako bi telo Mihajlovića prevezi do placa kuće u Surduku, gde su prethodno ostavili alat, što je Spasojević i učinio. U međuvremenu, su Belivuk i Miljković ubili Mihajlovića, tako što su ga za sada nepoznatom supstancom otrovali, telo umotali u najlon, pa su Spasojević, Belivuk, Miljković i Draganić telo Mihajlovića iz tajne prostorije preneli u tovarni deo kamiona, prekrili peskom i odvezli na plac kuće u Surduku.

U optužnici stoji da su tamo napravili lomaču na koju su stavili telo Mihajlovića, a potom je zapalili. - To je sve trajalo do kasno uveče, možda do devet, deset sati - naveo je Spasojević i dodao da kada se vatra ugasila Belivuk je ustanovio da telo nije izgorelo skroz, te da je Belivuk sagorele delove tela sekirom usitnio i bacio u džak. Ono što je ostalo na zgarištu, spaljene gume i delove tela, Mesar i Nevolja lopatom ubacuju u kolica koja odvoze do kraja placa ka Dunavu gde je provalija i u nju bacaju ostatke sa zgarišta. Ostaci pokojnog momka koji su se nalazili u džaku su stavljeni u kamion i odvezeni na Pupinov most iz pravca Zemuna ka Borči i sa neosvetljenog dela mosta bačeni u Dunav.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.