STIGLA PRESUDA ZA SMRT MALOG RADENKA (8): Evo koja kazna čeka LEKARA zbog NESAVESNOG LEČENJA dečaka!
Presuda za smrt malog Radenka Nikodinovića, Foto: Printscreen/TV Pink

sud u šapcu

STIGLA PRESUDA ZA SMRT MALOG RADENKA (8): Evo koja kazna čeka LEKARA zbog NESAVESNOG LEČENJA dečaka!

Roditelji pokojnog mališana, Milan i Zorica Nikodinović svedoče da je Radenku loznički doktor Dobrivoje Bojanić stavio gips na ruku, tvrdeći "da je sve u redu i da su kosti savršeno uklopljene"

Objavljeno: 09:26h

Veće Osnovnog suda u Šapcu sudije Tatjane Ilić, donelo je presudu u predmetu koji se vodi zbog smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz sela Kozjaka, kod Loznice.

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Opšte bolnice u Loznici, gde je godinama bio načelnik Ortopedskog odeljenja, osuđen je nepravosnažno na tri godine zatvora i dobio je zabranu pet godina bavljenja lekarskim poslom.

Dr Bojanić je, u međuvremenu, i od Lakarske komore, dobio kaznu bavljenja ortopedijom dve godine, koja mu je prošla, ali ga uprava ustanove nije vratila na Odeljenje ortopedije, već je raspoređen da obavlja poslove statistike, što i danas radi.

Dva lekara iz Beograda, koji su bili optuženi u ovom predmetu, su oslobođeni.

Presuda tek treba da stigne svim stranama, uključujući i OJT u Šapcu, koje postupa u tom predmetu.

1 / 3 Foto: Večernje novosti

Podsetimo, osmogodišnji Radenko Nikodinović iz lozničkog sela Kozjak, preminuo je posle, kako tvrde njegovi roditelji Milan i Zorica, neadekvatne lekarske pomoći u Loznici. Mališan je dobio sepsu koja se proširila na druge delove tela.

Tadašnjoj tragediji je prethodila bezazlena dečja igra u nedelju, 2. oktobra 2016. godine, kada je mali Radenko pao sa tobogana i polomio ruku, ispostaviće se, na dva mesta.

Roditelji pokojnog mališana, Milan i Zorica Nikodinović svedoče da je Radenku loznički doktor Dobrivoje Bojanić stavio gips na ruku, tvrdeći "da je sve u redu i da su kosti savršeno uklopljene". Međutim, njemu je ruka, kako tvrde, potpuno istrulila i mada je u Beogradu tri puta operisan, nije mu bilo spasa, s obzirom na to da se bakterija koja izaziva sepsu proširila na pluća i glavu.

Bonus video:

03:12

ZBOG KAĆE NIJE DOŠLA NA SUĐENJE: Lazić saslušan, a Čekićka opet eskivirala

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.