"ZAKLINJEM SE U SVECA, SVE ĆU VAS POBITI!" Ispovest oca Vukovog ubice, tvrdi da DOBIJAJU PRETNJE
Ubijeni Vuk Jolović, Foto: Facebook/vukjolovic

IZGUBLJEN JE MLADI ŽIVOT

"ZAKLINJEM SE U SVECA, SVE ĆU VAS POBITI!" Ispovest oca Vukovog ubice, tvrdi da DOBIJAJU PRETNJE

Kada je čuo buku, Đura je iz kuće izašao sa "kalašnjikovom" i ubio Vuka

Objavljeno:

Želeo bih da do svega ovoga nije ni došlo. Žao mi je izgubljenog mladog života i razumem kroz kakvu bol i tugu prolaze Vukovi roditelji. Dao bih sve na svetu da mogu da promenim to što se dogodilo, ali i ovo što se posle tragedije u kojoj su dve porodice zavijene u crno trenutno dešava, kaže u ispovesti Milan N., otac Đure (23), osumnjičenog za ubistvo Vuka Jolovića (30) u Jakovu.

A dešava se svašta, prema rečima Milana. Posle Vukove sahrane, kako kaže, dobili su i pretnje smrću.

- Primetili smo da učestalo prolaze automobili pored kuće i da zastajkuju, gledaju..., ali u početku nismo preterano obraćali pažnju. Tako je bilo sve do petka, kada me je supruga usplahireno pozvala i rekla da ostavim posao i hitno dođem kući. Bila je uplašena, jer se ispred kapije pojavio neki mladić i počeo da preti, psuje, vređa... Vikao je: "Zaklinjem se u sveca sve ću vas pobiti. Kuću ću vam zapaliti, osvetiću se za brata, zaklinjem se njegovim grobom." Nakon toga se prekrstio, izrekao još niz uvreda i psovki, pa je otišao - priča Milan za Alo.

Ove pretnje prijavili su policiji koja je na osnovu snimka brzo identifikovala i privela mladića.

- Rekli su mi da je bio pijan, a sumnjali su i da je drogiran, pa su ga odveli na trežnjenje. Verujem da je taj mladić Vukov prijatelj. Ne želim da verujem da neko od Vukove porodice hoće da se sveti, jer, ponavljam, niko, pa ni Đura, nije želeo ovako da se završi - nastavlja otac osumnjičenog za ubistvo.

Kako kaže, kobne večeri Đura se vratio kući i rekao mu da ga je Vuk pretukao. Milan kaže da je sina savetovao "da se skloni i izbegava nevolje". Kola koja su mu ostala kod Vukove kuće neko je u međuvremenu vratio, ali je u njima bio i ključ koji je Vuku i njegovom bratu Milošu verovatno ispao.

1 / 4 Foto: Printscreen/Novosti

- Rekao sam sinu da ću im ja vratiti ključ. Kada sam ušao u dvorište, prišao mi je Vuk i pitao koga tražim. Objasnio sam mu zašto sam došao i predao mu ključ. Tada je svašta izgovorio i poručio mi da kažem Đuri šta će mu se dogoditi psujući sve po spisku. Samo sam mu rekao da nije lepo da psuje, jer sam mu ja otac, a onda me je više puta udario u glavu. Kada sam pao, neko me je dva puta šutnuo u bubrege. Pobegao sam, šta ću, a oni su ubrzo za mnom došli u kuću - priča Milan.

Kada je čuo buku, Đura je iz kuće izašao sa "kalašnjikovom" i ubio Vuka.

- Sad bih voleo da sam ga pustio da radi sa mnom šta je hteo, samo da se nije dogodilo to što jeste. Ne bi bila dva života upropašćena - rekao je Milan.

Sukob zbog maloletne rođake

Milan kaže da je sukob trajao nekoliko godina, a da je sve počelo jer se Đura zabavljao s Vukovom rođakom, koja je bila maloletna.

- Zbog toga ga je Kole, kako u kraju zovu Vukovog brata Miloša, pretukao, mislim dva puta. Čuo sam da je Đuri naređivao da stoji mirno i spusti ruke, da bi ga onda tukao. Tako priča omladina iz kraja. Svi u porodici smo tad izvršili pritisak na Đuru da krene dalje, što je i uradio. Raskinuo je s tom devojkom, ali problemi nisu nestali - kaže Milan.

Čuo sam vrisak, pa pucnje

Nakon što su Vuk i njegov brat došli pred kuću, Milan ih je pozvao u garažu da porazgovaraju.

- Miloš je bio ljubazan. Pričali smo da treba s ovim da se stane. Pokušavao je da smiri Vuka koji me je vređao - navodi on, i dodaje da se nakon razgovora zadržao da zatvori garažu kada je začuo vrisak.

- Moj stariji sin Nikola bio je na kolenima i držao se za glavu. Usledili su pucnji. Pomislio sam da je Nikola ubijen. Vidim leži. Pritrčao sam i shvatio da pritiska Vukove rane. Nikola je povikao da zovem lekare i počeo je da doziva Vukovog brata. Zajedno su ga uneli u njegov džip, a Miloš ga je odvezao - rekao je otac.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.