TOKSIKOLOŠKI NALAZ ĆE POKAZATI! Ova vrsta droge je pronađena u stanu Periša i prijatelja, KLUPKO SE ODMOTAVA
Matej Periš, Foto: Profimedia, Mup, Ana Paunković

KRAJ POTRAGE

TOKSIKOLOŠKI NALAZ ĆE POKAZATI! Ova vrsta droge je pronađena u stanu Periša i prijatelja, KLUPKO SE ODMOTAVA

U januaru mesecu, nekoliko dana od nestanka mladića iz Splita, predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je obelodanio detaljno ponašanje i kretanje Spićanina pre nestanka.

Objavljeno: 11:11h

Matej Periš (27), mladić iz Splita, nestao je u noći između 30. i 31. decembra. Nažalost, kraj potrage završio se na Adi Huji, kada je kapetan obližnjeg broda ugledao beživotno telo Splićanina i time je stavljena tačka na slučaj koji je potresao ceo region.

Uzrok smrti Mateja Periša je utapanje, ali ćemo na neke druge detalje morati da sačekamo još neko vreme. Rezultati toksikoloških analiza očekuju se tek za 20 dana kada će se videti da li je Periš u trenutku kada je skočio u Savu bio pod dejstvom opijata, dok će pitanje da li je bio u alkoholisanom stanju zauvek ostati nerešeno zbog vremena koje je prošlo.

- Na osnovu uzorka iz želudca ili krvi mogu se utvrditi eventualno da li je mladić uzimao nešto nedozvoljeno kobne večeri. Ono što će svakako otežati uzimanje uzorka potrebnog za analizu, jeste to da je Splićanin proveo toliko vremena u vodi. Telo je nađeno u fazi raspadanja i tragovi su verovatno sve slabiji.

Ispraćaj Mateja Periša
Ispraćaj Mateja Perišafoto: Nemanja Nikolić, Uroš Arsić

Sagovornik kaže da bi toksikološki nalaz svakako otklonio jednu od misterija koje prate ovaj slučaj, a to je da li je konzumirao narkotike

Inače, u januaru mesecu, nekoliko dana od nestanka mladića iz Splita, predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je obelodanio detaljno ponašanje i kretanje Spićanina pre nestanka.

Otkrio je i da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance.

- Momci iz Splita su došli u Beograd 30. decembra, a u smeštaj na Dorćolu su ušli nešto pre 18 časova. U smeštaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran "Ambar" gde su takođe pili alkohol. Nastavili su provod u klubu "Gotik", a tamo su naručili veliku količinu alkohola - otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

Veljko Mijailović
Veljko Mijailovićfoto: Printscreen/youtube/N1

Kako je potvrdio ranija pisanja, mladići jesu konzumirali opijate, od kojih je najopasniji narkotik "spid".

- Možete misliti kako je to uticalo na njihova tela - alkohol plus narkotici. Matej je negde oko 1.40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne - otkriva Mijailović.

Naglašava da je policija od samog starta od njih dobijala rezervisane informacije.

- Nisu spominjali opijate, jer oni Matejevog oca poznaju i vole, a on ovek nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske, kao i u smeštaju u Beogradu. Oni su konzuimirali drogu, najverovatnije svih sedmorica. Tu drogu su doneli sa sobom - navodi Mijaliović.

Podsetimo, telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

1 / 5 Foto: Espreso

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.