TOKSIKOLOŠKA ANALIZA TELA MATEJA PERIŠA: Pojavile se NOVE TVRDNJE
Matej Periš, Foto: Printscreen, Nemanja Nikolić

saznaće se

TOKSIKOLOŠKA ANALIZA TELA MATEJA PERIŠA: Pojavile se NOVE TVRDNJE

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedeljama

Objavljeno: 15:09h

Nakon što je obdukcija pokazala da telo koje je u sredu izvučeno iz Dunava kod Ade huje pripada Mateju Perišu (27) iz Splita, sada se čeka na toksikološki nalaz.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije se oglasilo saopštenjem u kom su naveli da su naložili da se urade toksikološke analize lica koje je izvučeno iz reke. Podsetimo, ju sredu oko 9.20 sati beživotno telo bilo je nasukano ispod mosta kod pontona na Adi huju u beogradskom naselju Karaburma, kada su ga kapetan broda Milovan Zelenović i njegov kolega mornar pronašli, a zatim obavestili policiju.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedeljama.

1 / 8 Foto: Ana Paunković

- Pitanje je koliko zapravo ta anailza može da se uradi s obzirom da je telo nađeno u fazi raspadanja - kaže sagovornik i dodaje:

- Na osnovu uzorka iz želudca ili krvi mogu se utvrditi eventualno da li je mladić uzimao nešto nedozvoljeno kobne večeri. Ono što će svakako otežati uzimanje uzorkas potrebnog za analizu, jeste to da je Splićanin proveo toliko vremena u vodi. Telo je nađeno u fazi raspadanja i tragovi su verovatno sve slabiji.

Sagovornik kaže da bi toksikološki nalaz svakako otklonio jednu od misterija koje prate ovaj slučaj, a to je da li je konzumirao narkotike.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a kod Ade Huje pronađeno je njegovo telo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

1 / 5 Foto: Espreso, Printscreen Youtube

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

(Espreos/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.