DOBRO ĆETE SE ZAMISLITI POSLE OVOGA: Tiče se TRAGEDIJE Mateja Periša
Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

misterija

DOBRO ĆETE SE ZAMISLITI POSLE OVOGA: Tiče se TRAGEDIJE Mateja Periša

Ovaj slučaj nestanka od samog početka prati niz misterija i kontroverzi

Objavljeno: 14:43h

Njegovo telo isplivalo je u sredu, 18. maja, na Adi Huji u reci Dunav. Splićanin je nestao u noću između 30. i 31. decembra 2021. kada je izašao u majici kratkih rukava iz kluba "Gotik" koji se nalazi u Beton hali. Matej je trčao po centru Beograda, pokušao da zaustavi taksi, a potom je završio u reci...

Ovaj slučaj nestanka od samog početka prati niz misterija i kontroverzi. Tačka na njegov nestanak stavljena je pomenutog dana kada su ga ugledali mornari u reci, ali mnoga pitanja će verovatno zauvek ostati bez odgovora.

Šta se dogodilo u Gotiku?

Gotik, Matej Periš
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MUP REPUBLIKE SRBIJE, Printscreen

Matej Periš i njegovi drugovi doputovali su kombijem u Beograd na doček Nove godine. Iznajmili su apartmane u centru grada, a potom krenuli u restoran.

Pre izlaska iz iznajmljenog stana, prema rečima njegovog prijatelja, konzumirali su alkohol. Nakon večere otišli su dalje u provod, u pomenuti klub koji se nalazi u "Beton hali". Matej je negde oko dva sata iza ponoći izašao iz kluba u majici kratkih rukava i počeo da trči po gradu i pokušava da zaustavi taksi. Jedan vozač mu je stao, ali ga nije primio, jer je, prema njegovim rečima bio - pun. Matej je nastavio da trči, stigao je do "Savanove", pa preskočio ogradu. Tamo se, sudeći prema snimku, spustio do reke Save, ali se ne vidi dalje šta se dogodilo. Ne vidi se momenat u kojem on ulazu u vodu... Sudeći po snimku, način na koji Matej trči je "normalan", ne deluje dezorjentisano i trči kao "da je znao kuda ide".

Misterija je šta se to dogodilo u klub u "Gotik" što ga je nateralo da izađe i trči ulicama Beograda i potom nestane...

Misteriozna ekipa iz Zadra i "zavet ćutanja" njegovih prijatelja

U klubu "Gotik" navodno je došlo do incidenta sa ekipom iz Zadra. Prema pisanju hrvatskih medija, oni su se navodno posvađali oko flaše pića koja je bila naručena, ali je niko nije platio. Potom su se u tamošnjim medijima pojavile sms poruke u kojima su njegovi prijatelji koji su bili te noći sa njim u klubu spominjali "čoveka", drogu i Maju Soptu koja je u tom trenutku takođe bila u Beogradu, a sa kojom se Periš družio.

Šta se tačno dogodilo sa ekipom iz Zadra i šta su za javnost "prećutali" njegovi prijatelji, ko je "čovek", ostaće tajna...

Gde i zašto je Matej trčao?

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Nakon izlaska iz kluba "Gotik" veliko je pitanje zašto je trčao, gde se uputio i zašto? Prvo je bilo spekulisanja da je trčao pod dejstvom halucinogenih narkotika, a onda su stručnjaci izjavili da pod dejstvom pomenutih opijata ne može onako da se trči. Krug je napravio - prvo Karađorđeva ulica, potom ka Brankovom mostu, dalje u Travničku ulicu, pa braće Krsmanović, pa je stigao do "Savanmove". U međuvremenu, zaustavio je taksi tri puta, što implicira da je negde žurio, da je možda negde hteo da stigne. Prvo se nagađalo da ga je možda neko pratio, jurio, ali je policijskom istragom utvrđeno da nije.

Da li je plutajući objekat na "ljubičastom snimku" u Savi bio Matej Periš?

U medijima se nekoliko dana nakon njegovog nestanka pojavio zbunjući snimak sa raznih kamera, a na jednom delu koji je ljubičaste bolje se vidi plutajući obejkat u reci Sava. da ,li to bio Matej nije utvrđeno niti način na koji je on dospeo u vodu. Da li je sam ušao, da li se okliznuo, šta se dogodilo na stepenicama koje su van domašaja kamera, ostaće zauvek misterija.

Podsetimo, ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je saopštilo da je DNK analizom tela koje je nađeno u sredu u Dunavu, na Adi Huji, hrvatski državljanin Matej Periš (26) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem - utapanjem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Sanduk sa telom Mateja Periša iznet je iz Crkve svetog Ante u Beogradu u petak. U Splitu neće biti organizovan oproštaj od Mateja, a sahrana će biti organizovana u krugu porodice i prijatelja, rekao je ranije Matejev otac, Nenad Periš.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.