DETEKTIV O TRAGEDIJI MATEJA PERIŠA: Govorio je o njegovim PRIJATELJIMA i dešavanjima KOBNOG DANA
Foto: MUP/Printscreen

po prvi put

DETEKTIV O TRAGEDIJI MATEJA PERIŠA: Govorio je o njegovim PRIJATELJIMA i dešavanjima KOBNOG DANA

On je potvrdio da se čuo sa svim prijateljima Periše, sem jednog i da su oni prijavili njegov nestanak nakon 4 sata

Objavljeno: 13:40h

Nakon vesti da je pronađeno telo Mateja Periša, a potom i njegovog ispraćaja u Beogradu, oglasio se detektiv Braca Zdravković koji je po prvi put otkrio detalje nestanka, u emisiji kod Jovane Jeremić.

On je potvrdio da se čuo sa svim prijateljima Periša, sem jednog i da su oni prijavili njegov nestanak nakon četiri sata.

Dodao je da je procedura za odrasle osobe da se u potragu kreće nakon 48h bez obzira da li se radi o našem ili stranom državljaninu, a da je ovo zapravo rekord s obzirom da su krenuli posle 16h.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

- Prvobitno je bila informacija da su prijatelji dosta kasnili sa prijavljivanjem nestanka iz nepoznatih razloga na šta je poznati detektiv rekao: - Ne, oni nisu kasnili sa prijavljivanjem nestanka, oni su pokušali da prijave i posle 4h, zvali su policiju. Međutim, oni nisu prijavili da se njihov prijatelj utopio, oni prijavljuju da nema čoveka, da je nestao. Procedura je takva da se u potragu za nestalom odraslom osobom kreće nakon 48 sati. Da je neko od momaka rekao da sumnja da se njihov drug utopio, ili da sumnjaju na ubistvo potraga bi krenula odmah.

- Oni su momci rekli da Mateja nema, na pitanje kako ga nema rekli su da je izašao iz kluba. Tu se odmah pretpostavlja da je izašao sa nekom devojkom ili sa nekim da se vidi i da će se vratiti. Policija je krenula u potragu nakoh 16 sati što je rekord jer se samo u potragu za maloletnom decom kreće odmah po prijavi. Ovde se radilo o odrasloj osobi od 27 godina, bez obzira da li je naš ili strani državljanin, nije on došao iz Nigerije, došao je iz Hrvatske mi imamo jako sličan mentalitet, govorimo isti jezik - rekao je Zdravković.

Ratomir Antonović je takođe bio gost i izneo je da je dobio informaciju iz Hrvatske policije kako oni pripisuju neodgovornost naše policije obzirom da se sve vreme u javnosti govorilo o tome da je policija kasno krenula u potragu i da prijatelji nisu smeli odmah da prijave nestanak. Međutim, naša policija je reagovala i ranije u odnosu na proceduru, a prijatelji su, kako Braca tvrdi, nestanak prijavili 4h nakon Matejevog izlaska iz kluba.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.