POSLE SKORO 5 MESECI AGONIJE OTKRIVENO ZAŠTO JE MATEJ IZLAZIO NAPOLJE ISPRED GOTIKA! Imao je PROBLEM!
Matej Periš, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MUP REPUBLIKE SRBIJE, Printscreen

detalji nestanka

POSLE SKORO 5 MESECI AGONIJE OTKRIVENO ZAŠTO JE MATEJ IZLAZIO NAPOLJE ISPRED GOTIKA! Imao je PROBLEM!

Kako kaže Matejev prijatelj, sivma im se učinilo kako se Matej već tada bori da dopliva do obale, ali u tome nije uspeo

Objavljeno: 11:28h

Četiri i po meseca nakon nestanka pronađeno je telo Mateja Periša. To je potvrdila DNK analiza, a kao preliminarni uzrok smrti navodi se utapanje. Jedan od njegovih bliskih prijatelja, koji je aktivno učestvovao u potrazi, anonimno je za Blic otkrio još detalja kobne noći 30. na 31. decembar.

"Kobne noći Matej je u "Gotiku" nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on je te noći upoznao neku devojku i drugovi koji su bili sa njim su sve vreme mislili da je sa njom. Tek kada su videli jaknu im je postalo čudno gde je i da je izašao bez jakne napolje".

Jedna misterija rešena?

"Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće - i zimi i leti", rekao je prijatelj, ne mogavši objasniti njegovo trčanje ulicama: "Pitamo se svi je li Mateju pozlilo, je li mu neko ubacio nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo je li tako u majici izašao kako bi se rashladio, pa je onda nekako upao u vodu."

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

'Borio se da dođe do obale'

I on je bio među nekolicinom Matejevih prijatelja i njegovim ocem u policiji, gde je prvi put video snimak "plivača iz Save". Kaže da im se svima učinilo kako se Matej već tada bori da dopliva do obale, ali u tome nije uspeo. Zato smatra da ne bi "čiste glave išao skočiti u vodu".

"Zato mislim da je možda upao, da se išao umiti ili tako nešto, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je hteo u taksi? Možda mu nije bilo dobro, pa je hteo otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio nastavio je trčati i video vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se dogodilo", rekao je Matejev prijatelj.

Veseo i pun života

O njemu ima samo reči hvale, kao i svi drugi koji su ga poznavali, a koji su tokom ova četiri i po meseca istupali u javnosti. Dodaje da je Matej bio veseo, pun života, uvek nasmiješen...

Pronađeno telo Mateja Periša
Pronađeno telo Mateja Perišafoto: Uroš Arsić, Printscreen

"Uvek je hteo pomoći svakome, bio je pristupačan, radio je s ljudima i stvarno su ga svi voleli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako", govori prijatelj dodajući da mu je sada lakše, pre svega zbog Matejevih roditelja.

Podsetimo, Matej Periš će danas biti ispraćen iz crkve Svetog Antona u Beogradu, a potom će biti prevezen u Split, gde će biti sahranjen. Telo će biti u crkvi od 15 časova, a u 17 časova je opelo koje će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

„Telo pokojnog Mateja Periša biće ispraćeno u petak, 20. maja 2022. godine iz crkve Svetog Antona Padovanskog u Beogradu u Split, gde će njegovi posmrtni ostaci biti sahranjeni. Telo će biti izloženo u crkvi u 15 časova. a u 17 časova biće ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup i mitropolit Stanislav Hočevar“, saopštila je Eparhija na svom sajtu.

'Moji pogledi će uvek tražiti mog sina'

Njegov otac Nenad Periš rekao je da će sahrana biti tiha u krugu uže porodice.

„Čovek koji izgubi nekog poput mene izgubio je svog Mateja ima samo jednu nadu, a to je da bude što bliže njemu. Jednom će se desiti, ne znam kada, ali će se desiti. Moje misli i moji pogledi uvek će tražiti svog sina i uvek ću želeti da mu budem što bliže. Moramo nastaviti živeti ovde na zemlji do nekog novog susreta", rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

1 / 5 Foto: Printscreen, Uroš Arsić

Nenad je u noći između srede i četvrtka stigao u glavni grad Srbije, gde je nakon 139 dana potrage pronađeno telo njegovog sina Mateja. Sahrana će biti u krugu najuže porodice.

"Molim javnost da ispoštuje ovu našu želju da se s dostojanstvom, u krugu porodice oprostimo od našeg Mateja. Molim da ljudi i javnost to shvate i unapred im zahvaljujem na razumevanju. Osobno ne odbijam nikakvo saosećanje ni od koga, ali jednostavno želim biti u miru i u miru se oprostiti od svoga sina", kazao je Nenad Periš.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.