EVO OD ČEGA JE UMRO MATEJ PERIŠ!
Matej Periš, Foto: Print Screen Youtube

tuga

EVO OD ČEGA JE UMRO MATEJ PERIŠ!

I otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu

Objavljeno: 12:55h

Prema prvim nezvaničnim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je telo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje telo Mateja Periša. Telo je našao kapetan broda, Milovan Zelenović, juče u 9:10 ujutro.

DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaju beogradski mediji.

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

1 / 17 Foto: Ana Paunković

I otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo... Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti... Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio - rekao je u intervjuu Nenad Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a za čije telo se sumnja da je nađeno juče na obali Dunava na Adi Huji.

Prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje.

Podsećamo, Nenad Periš, otac Mateja, mora da dođe u Institut za sudsku medicinu u Beogradu gde treba da uzme potvrdu o smrti i smrtovnicu kao i sva druga dokumenta.

U svemu tome čitava procedura ide preko policije koja prethodno mora da potvrdi da je reč o Mateju Perišu, tačnije da se izvrši identifikacija tela.

Podsetimo, prema prvim nezvaničnim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je telo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje telo Mateja Periša. Telo je našao kapetan broda, Milovan Zelenović, juče u 9:10 ujutro.

DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaju beogradski mediji.

1 / 10 Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

Podsećamo, na desnoj obali Dunava preko puta restorana Imperijum mornari su juče primetili telo i pozvali rečnu policijum, a sumnja se da je u pitanju nestali Matej Periš (28).

Telo u fazi raspadanja nađeno na Adi Huji, a pronađeni muškarac je na sebi imao farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš, a u džepu pronađenog pronađen je mobilni telefon i sat na ruci.

Ekipa Espreso portala bila je na licu mesta, a u razgovoru sa kapetanom Milovanom Zelenovićem koji je juče ugledao telo i prijavio policiji saznali smo detalje.

On je napomenuo da je jedan prolaznik putem interneta pogledao informacije o slučaju nestalog Periša i onda su iz toga saznali jedan detalj koji bi mogao da ukaže da je u pitanju Periš

- Jedan dečko je pogledao na guglu i saznali smo da je jedna patika nađena na Savi i rekao je da bi mogao da bude Matej jer bela patika koja je sad bila na njemu ima slovo V i te informacije se poklapaju, rekao je juče kapetan za Espreso.

Napominje i da je pronađeno telo zaudaralo na obali.

- Jako se osećalo u krugu od 50 metara. Nadam se da će makar roditeljima biti lakše da saznaju istinu. Prosto ući u Savu u to vreme je sumanuto, nije bilo šanse da bilo ko prepliva, objasnio je kapetan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.