"OKO PLAVO, HRVATSKA TE ČEKA, RAŠIRI SVOJA KRILA": Izašla PESMA o Mateju Perišu, NAJEŽIĆETE SE, reči BOLE! (FOTO)
Matej Periš, Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen, Uroš Arsić

PRETUŽNO

"OKO PLAVO, HRVATSKA TE ČEKA, RAŠIRI SVOJA KRILA": Izašla PESMA o Mateju Perišu, NAJEŽIĆETE SE, reči BOLE! (FOTO)

Potraga za Matejem je trajala 139 dana, a ceo region živeo je sa nadom da će Splićanin biti pronađen živ i zdrav

Objavljeno: 10:00h

Otkako je juče objavljeno da je telo Mateja Periša (27) pronađeno u Dunavu, građani ne prestaju da na društvenim mrežam izražavaju žaljenje zbog tragične smrti mladića.

Potraga za Matejem je trajala 139 dana, a ceo region živeo je sa nadom da će Splićanin biti pronađen živ i zdrav.

Na jednoj Instagram stranici koja je od početka pratila svaki novi detalj i informaciju vezanu za nestanak mladića iz Splita, objavljene su fotografije Mateja uz oproštajne poruke tužne. Ispod fotografija samo su se nizali komentari koji su mahom bili tužni.

Matej Periš
foto: Printscreen Instagram

Napisana mu je pesma “Oko plavo” koja je izuzetno emotivna, i na koju niko ne može ostati imun.

– Poleti andjelima sunce milo, smesti se u najlepše nebesko krilo. Ne brini mili… samo se lepo smesti, gore ćes najlepše duše sresti. Plavo nebo, plavo more, plavo oko tvoje, oko tebe boja plava uzeli te Dunav i Sava. 20.maja Srbija te sa tugom ispraća posle 139 dana ko plavo kući se svojoj vraća. Hrvatska te čeka, širi svoja krila istina je istina, ma kakva ona bila. Majka, otac, sestre, neutešne stoje, na putu bez povrtaka prate sunce svoje. Protiv sudbine se ne može, moralo je biti tako, znam samo jedno anđelima ne putuje svako. Počivaj u miru Mateja dragi.

Podsetimo, Periševo telo pronađeno je juče ujutru kod Ade Huje. Ono je odmah prebačeno na obdukciju koja je utvrdila da je smrt Splićanina nastupila nenasilnim putem – utapanjem, a DNK analize potvrdile su da je zaista reč o Perišu.

Kako se sumnja, mladić je plivao do Velikog ratnog ostrva, gde mu je i poslednji put "uhvaćen" signal, ali nije uspeo da se izbori sa vodenom stihijom...

Njegov drugar podelio je poslednju prepisku na aplikaciji WhatsApp sa Matejem, gde se može videti šta mu je Splićanin poslednje poslao.

Prosledio mu je pesmu "Bekrija", pa je ispod napisao "To će se slušati u Bg-u"

On je kratko odgovorio: "Stavija san lajk".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.