STIŽE NOVA OPTUŽNICA PROTIV "BARBI" DOKTORKE? Sumnja se da je unakazila još 6 osoba
Olgica Markanović, Foto: Ana Paunković

ŠOK

STIŽE NOVA OPTUŽNICA PROTIV "BARBI" DOKTORKE? Sumnja se da je unakazila još 6 osoba

Osim protiv Olgice, optužnica je podignuta i protiv Jasmine Tasić koje su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica

Objavljeno:

Olgica Markanović, Barbi doktorka kojoj se sudi zbog sumnje da je unakazila 11 žena, uskoro bi se mogla naći na novoj optužnici Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i to zbog još šest žrtava kojima je, kako se sumnja, uništila lice nestručnim estetskim zahvatima.

Kako se saznaje, Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu, privodi kraju dopunu istrage protiv Markanovićeve. Ovom dopunom istražni organi ispitivali su navode šest žena koje su se javile kao nove žrtve ove lažne doktorke, piše "Blic".

- Istraga se vodi u pravcu nadrilekarstva, a tuzilaštvo je protiv nje prikupilo brojne dokaze - kaze izvor upoznat sa istragom.

Do sada 11 prijava

Podsetimo, Olgica Markanović je uhapšena početkom februara prošle godine zbog sumnje da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se tada javile policiji.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Markanović je bila vlasnica "medicinsko-estetskog centra Tayas" u Beogradu, a optužena je da je počinila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i da je jednoj svojoj klijentkinji je rekla da "kupi diplomu medicinske škole" ako hoće da se "zaštiti" dok radi intervencije za koje nema dozvolu.

Olgica Markanović
foto: Društvene mreže

Osim protiv Olgice, optužnica je podignuta i protiv Jasmine Tasić koje su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje, navodi se u optužnici.

Poriču krivična dela

Prvo suđenje u slučaju protiv Olgice Markanović i Jasnine Tasić, koje su optužene za nadrilekarstvo, započelo je 7 aprila ove godine gde su se ona i Jasmina Tasić izjasnile da ne priznaju krivično delo koje im se stavlja na teret.

Advokati odbrane Irina Borović, kao branilac Olgice Markanović, Dragan Palibrk i Zoran Jakovljević, kao branioci okrivljene Jasnine Tasić, izjasnili su se da osporavaju optužni akt u celosti.

Borovićeva je tako istakla da njena klijenti ja nije pružala bilo kakve medicinske usluge, posebno ne one iz oblasti hirurgije.

Olgica Markanović
foto: Društvene mreže

- To su rekli i oštećeni, jer nisu tamo dolazili zbog hirurških intervencije - rekla je, a potom se izjasnila da osporava korišćenje plazma pene, kao medicinskog sredstva, a koji je pronađen u prostorijama u kojim je Markanovićeva radila:

"Uz to, osporavam i da se radi o teškim telesnim povredama kod oštećenih".

Jedino što, prema njenom izlaganju, u optužnici nije sporno je vreme, mesto i kontakti koje je okrivljen imala sa oštećenjima, a koji su navedenih optužnici.

Advokatica je ovom prilikom zatražila da se Markanovićevoj ukine kućni pritvor, ali je sud to odbio.

Sledeće suđenje je zakazano za 13. maj.

Bonus video:

00:16

Zoran Marjanović napušta Palatu pravde, suđenje je za danas završeno

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.