"NISI ŠMEKER, NEGO SI IDIOT!" Damir Okanović osuo paljbu po Darku Laziću, KAKVA JE TO PRESUDA?!
Okanović i Lazić, Foto: TV Pink printscreen

OZBILJNO UGROŽENA BEZBEDNOST

"NISI ŠMEKER, NEGO SI IDIOT!" Damir Okanović osuo paljbu po Darku Laziću, KAKVA JE TO PRESUDA?!

Dodaje da trajno oduzimanje vozačke dozvole možda nije najbolje rešenje, budući da Lazić godinama vozi bez vozačke dozvole

Objavljeno:

Čime se sudija vodio kada mu je izrekao takvu presudu?! Da li je shvatio da šalje poruku milionima građana Srbije da mogu godinama da se ponašaju nebezbedno, da krše propise i da praktično neće snositi posledice, zapitao je Okanović.

Čini se da je na srpskim putevima sve više saobraćajnih nezgoda, a juče su za tri sata u nesrećama nastradale četiri osobe. Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da ono što je kod nas postalo normalno, zapravo nije normalno, i da to moramo da osvestimo.

- Moramo da se zapitamo šta je sa nama! Obilazio sam Rumuniju i tamo se nije desilo da jedan jedini pešak ne bude propušten na pešačkom prelazu. Kod njih je ponašanje u saobraćaju zaista na visokom nivou i niko vam se na auto-putu neće nabijati uz gepek ili blicati do iznemoglosti. Mislim da nam zaista treba neki reset, da se opasuljimo, jer ovo ovako ne ide – kaže Okanović za Pink.

Kada je reč o tragediji u selu Cerovac u kojoj su nastradali majka i dete (3), Okanović kaže da kao društvo moramo da prepoznamo i osudimo divljanje po putevima. Ističe da na društvenim mrežama postoje profili posvećeni upravo promociji brze vožnje.

- Kakav je to mozak čoveka koji dozvoli sebi da se tako ponaša?! Setimo se onog divljaka na Vidikovcu koji zamalo nije ubio devojku na pešačkom pretičući kolonu vozila preko pune linije. Kada se tako ponašaš nisi ni šmeker ni mangup, nego si idiot koji ugrožava tuđe živote – kaže Okanović.

Ističe da represivni režim mora biti stroži, a da su naši sudovi, čak i u ekstremnim slučajevima, blagi.

- Vratimo se na gospodina Darka Lazića! Kakvu poruku šalje sud kada ima mogućnost da izrekne strogu kaznu, a izrekne mu novčanu?! Bez ljutnje, ali gospodin Lazić tih 200.000 dinara kazne može da zaradi jako brzo, što je za prosečnog građanina teška misija. Čime se sudija vodio kada mu je izrekao takvu presudu?! Da li je shvatio da šalje poruku milionima građana Srbije da mogu godinama da se ponašaju nebezbedno, da krše propise i da praktično neće snositi posledice – kaže Okanović za Pink.

1 / 8 Foto: Nenad Kostić, © ATA Images, Profimedia

Dodaje da trajno oduzimanje vozačke dozvole možda nije najbolje rešenje, budući da Lazić godinama vozi bez vozačke dozvole, pa čak zbog toga nisu imali gde da mu upišu kaznene poene. Bolje rešenje možda bi bilo oduzimanje vozila, kaže Okanović.

- Mada možda ni to ne bi bio veliki problem Laziću, ali su možda najosetljivi na imovinu oni koji najviše imaju – rekao je Okanović, zaključujući da represivni sistem mora da se menja.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.