ZAŠTO JE MAJA DOBILA VEĆU KAZNU OD DAVORA ZA ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU? Toma Fila otkrio DETALJE PRESUDE
Maja Bađilić i Davor Pernić osuđeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

MASAKR U JABUKOVCU

ZAŠTO JE MAJA DOBILA VEĆU KAZNU OD DAVORA ZA ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU? Toma Fila otkrio DETALJE PRESUDE

Prema optužnici oni su u avgustu 2019. godine ubili Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu, sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu Jozelić

Objavljeno:

Presuda koja je podelila javnost dogodila se pre sedam dana u Višem sudu u Zaječaru kada je Maja Bađikić dobila maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a njen poznanik Davor Pernić na 36 godina zbog četvorostrukog ubistva na salašu nedaleko od Jabukovca.

Branilac osuđene žene najavio je žalbu na ovakvu presudu. Tokom suđenja utvrđeno je da je Maja izmanipulisala Davora i navela ga na zločin.

Prema optužnici oni su u avgustu 2019. godine ubili Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu, sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu Jozelić.

Žrtve masakrs u Jabukovcu
Žrtve masakrs u Jabukovcufoto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

O ovom slučaju i presudi govorio je advokat Toma Fila i tvrdi da je "od izvršioca gore tretiran samo podstrekivač".

- Predmet nisam imao u rukama, ali ono što sam čitao u medijima jeste da je sud utvrdio da je Maja u ovom slučaju označena kao podstrekivač. Prema našem Krivičnom zakonu za podstrekivača je predviđena veća kazna nego za izvršioca. U slučaju četvorostrukog ubistva u Jabukovcu psihološko veštačenje je bilo presudno. Koliko sam pročitao utvrđeno je da je Davor izmanipulisan. Na presudu je moguće uložiti žalbu- tvrdi Fila, prenosi "Telegraf.rs".

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

U obrazloženju presude sud je predočio tri klučna dokaza protiv Maje Bađikić: priznanje ubistva Davora Pernića koji je nju označio kao saučesnika, zatim nepostojanje alibija za 9. avgust kada su pronađena tela ubijenih i šest meseci kasnije nađeni opušci na mestu zločina sa Majinim DNK profilom.

Podsećanja radi, četvorostruko ubistvo se dogodilo između 7. i 9. avgusta 2019. godine na salašu porodice Kazimirović nedaleko od Jabukovca. Tri nedelje kasnije, po sopstvenom priznanju zločina uhapšen je Davor Pernić. U prvo vreme on je tvrdio da je zločin izvršio sam da bi kasnije Maju Bađikić sa kojom je, kako se čulo tokom suđenja bio u ljubavnoj vezi, označio kao saizvršioca. Davor je u istrazi rekao da mu je Maja pričala da je teško bolesna i da joj je potreban novac za operaciju pa su zbog toga rešili da opljačkaju Raju Kazimirovića za koga se po selu pričalo da je imućan.

Maja Bađikić i Davor Pernić
Maja Bađikić i Davor Pernićfoto: Kurir

Inače, Maja Bađikić nikada nije priznala izvršenje dela.

Tužilac: Maja je manipulativna osoba

Tužilac Ksenija Branković predložila je sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 35 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio. Kako se čulo od tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako se dalje navodi, rekla da je teško obolela i da joj je neophodan novac.

"Uložićemo žalbu na pritvor i presudu"

- Sudija nije ni obrazložio presudu, samo je rekao da je zločin izvršen iz dva oružja, a da su dokazi na osnovu kojih je zaključio da je Maja učestvovala u ubistvima DNK tragovi na opušcima koji su naknadno pronađeni, iskaz Davora Pernića, kao i što je navodno od jednog svedoka tražila da joj da alibi za 9.avgust kada je zločin izvršen - kaže Lazić i pojašnjava:

- Ispada da je sudu krunski svedok prevarant koji se lažno predstavljao kao sudija vrhovnog suda, pozivao Maju i nudio da joj za novac sredi da bude oslobođena u ovom postupku, pa je na kraju prijavio da je tražila alibi.

Lazić kaže da će uložiti žalbu i na pritvor, ali i na presudu.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.