KRVAVA UBISTVA NA USKRS: U jednom danu u Srbiji je ubijeno 3 čoveka u skoro isto vreme!
Foto: Profimedia, Društvene mreže

Jezivo

KRVAVA UBISTVA NA USKRS: U jednom danu u Srbiji je ubijeno 3 čoveka u skoro isto vreme!

Možda najkrvavija godina jeste 2020. kada su se u tri različita grada u Srbiji desila tri brutalna ubistva

Objavljeno:

Vaskrs važi za najveći i najradosniji praznik među hrišćanima pravoslavne veroispovesti. Iako simboliše mir, sreću, blagostanje, ipak se se i na taj dan dešavali najgnusniji zločini.

Godinama unazad odzvanjali su najkrvaviji zločini u raznim delovima Srbije, a ni ove godine Vaskrs nije prošao bez tragičnog događaja, ovoga puta je u pitanju samoubistvo.

Naime, Marko R. (36) iz Novih Banovaca juče je, prvog dana Uskrsa, presudio sebi ručnom bombom nakon svađe sa suprugom.

- U večernjim satima došlo je do verbalne svađe dvoje supružnika. U jednom trenutku Marko je izašao iz kuće i otišao u šupu. Tamo je po svemu sudeći krio ručnu bombu. Aktivirao ju je i legao preko nje. Nesrećna žena odmah je pozvala policiju i lekare Hitne pomoći- kaže izvor blizak slučaju.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Prema poslednjim informacijama, Markova supruga rekla je da ništa nije ukazivalo da će presuditi sebi jer ju je nakon svađe zagrlio. Telo muškarca poslato je na Institut za sudsku medicinu.

Možda najkrvavija godina jeste 2020. kada su se u tri različita grada u Srbiji desila tri brutalna ubistva.

Naime, prvo je ubijen bivši robijaš Dragan Radonjić (40) iz Lazarevca, zatim Petar Matić (57) iz okoline Malog Zvornika, a poslednji u crnom nizu bio je Sava Petrov (28) iz Čente. Dvojica su iskasapljena nožem, a treći je tučen do smrti tupim predmetom.

Radonjić i Marić iskasapljeni su nožem, dok je Petrov prebijen. Ubica Petrova pokušao je da sakrije zločin tako što je mrtvog mladića bacio u bunar. Osumnjičeni za ova tri zločina, ubrzo su uhapšeni, a čovek za koga se sumnja da je ubio Radonjića uhapšen je mesec dana kasnije.

UBISTVO DRAGANA RADONJIĆA

Radonjićevo beživotno telo u lokvi krvi u kući u Lazarevcu pronašao je njegov kum koji je došao da ga poseti. Radonjić se nekoliko dana nije javljao na telefon, a pošto živi sam, kum je odlučio da ga obiđe. Tada je u prizemlju kuće zatekao jeziv prizor. Kum mu je imao veliki broj ubodnih rana po celom telu, a obdukijom je utvrđeno da je ubijen nekoliko dana ranije.

Ubijeni Dragan Radonjić
Ubijeni Dragan Radonjićfoto: Facebook

Žrtva je od ranije bila poznata policiji i bio je višestruki povratnik. Nekoliko dana pre ubistva on je na oglasu naveo da prodaje kuću od 250 kvadrata za koju je tražio 25.000 evra.

UBISTVO U MALOM ZVORNIKU

Dok je policija radila uviđaj u Lazarevcu, u Malom Zvorniku uhapšen je Goran M. zbog sumnje da je ubio svog teču Petra Matića u porodičnoj kući. Mladić je došao u selo da proslavi Uskrs sa porodicom, ali se navodno, posvađao sa tečom, uzeo nož i izbo ga, a njih dvojica od ranije isu mala nesuglasice.

UBISTVO U ČENTI

Istog dana dogodio se i treći zločin te večeri, kad je Joca Marić (41) ubio svog druga Savu Petrova (28) u Čenti kod Zrenjanina. Prijatelji su se posvađali, a zatim i potukli. Deblji kraj izvukao je Sava, koga je prijatelj posle batina bacio u bunar u jednom dvorištu na putu između Zrenjanina i Beograda. Marić je u julu prošle godine pred Višem sudu u Novom Sadu osuđen na 13 godina zatvora, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

DVOSTRUKO UBISTVO NA USKRS 2010. GODINE

Dan posle velikog hrišćanskog praznika, u šumarku nedaleko od ćuprijskog Kazneno-popravnog zavoda, pronađena su tela dve drugarice - Ivane Stojković (25) i Biljane Obradović (19), obe iz Krušara nadomak Ćuprije.

Ubijene Ivana i Biljana bile su najbolje drugarice
Ubijene Ivana i Biljana bile su najbolje drugaricefoto: Društvene mreže

Ivanino telo nađeno je u automobilu, a Biljanino tri metra od njega. Obe su imale po najmanje jednu prostrelnu ranu iz pištolja, a Biljani je slomljena i desna noga.

Ubrzo otkriven je i ubica – njihov komšija Toplica Marković. Dobio je maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Toplica Marković
Toplica Markovićfoto: Društvene mreže

Sud je utvrdio šta se dešavalo tog krvavovog jutra 4. aprila.

Devojke su nekoliko sati iza ponoći, vraćale automobilom iz Jagodine, gde su bile sa društvom u restoranu „Potok“. Marković, koji se svojevremeno zabavljao sa Ivanom, zaustavio je njihovo vozilo dok je prolazio kroz Krušar, a zatim su se odvezli do vikend naselja Ada. Posle kraće svađe, Marković je pucao svojoj bivšoj devojci u potiljak, a Biljanu je ranio u nogu kad je izašla iz auta i pokušala da pobegne. Kad je devojka pala, usmrtio je i nju hicem iz pištolja u glavu. Marković se zatim vratio u selo i pridružio porodicama devojaka koje su organizovale potragu za njima jer se nisu vratile kućama. Samo dan kasnije, policija ga je uhapsila i on je priznao zločin.

Ubio je, pa glumio da mu je žao

Tugovao za devojkom na Fejsu

Kada se saznalo da su devojke ubijene Toplica Marković je na svom Fejsbuk profilu oprostio od svoje bivše devojke.

Status nakon ubistva koji je Toplica okačio na svom Fejsbuku
Status nakon ubistva koji je Toplica okačio na svom Fejsbukufoto: Društvene mreže

- Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu - napisao je na dan Uskrsa Marković.

Ubijene Ivana i Biljana
Ubijene Ivana i Biljanafoto: Društvene mreže

I danas, Krušar oplakuje ubijene devojke. Bile su za primer. Ivana je završavala Stomatološki fakultet u Beogradu, dok je Biljana pohađala ćuprijsku gimnaziju.

Bonus video:

00:24

Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.