DARKO KOSTIĆ DANAS NA SASLUŠANJU: Tinejdžer ispričao detalje zlostavljanja "VEZAO ME, A ONDA JE IZGUBIO KONTROLU"
Darko Kostić/Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić

jezivo

DARKO KOSTIĆ DANAS NA SASLUŠANJU: Tinejdžer ispričao detalje zlostavljanja "VEZAO ME, A ONDA JE IZGUBIO KONTROLU"

Rekao je da su se prvo zabavljali, konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega

Objavljeno: 10:01h

Darko Kostić koji je uhapšen juče nakon što ga je prijavio Š. H. (19), poznat po nadimku Emis Emil, biće saslušan danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Dizajnera su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova "zatvorili" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

On je, podsetimo, osumnjičen da je vezao i zatvorio Š. H. u ostavu u svom stanu, a potom mu, prema rečima oštećenog, pretio smrću.

Š. H. je u policiji izjavio da se sve odigralo nakon kraće zabave kod dizajnera.

- Rekao je da su se prvo zabavljali, konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega. Kaže da mu je stavio na glavu nešto kao majicu i za to vreme ga vezao i zatvorio u ostavu. Onda mu je pretio i vikao da će da ga ubije - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Policiju je pozvao prijatelj oštećenog Š. H. kojeg je ovaj pozvao iz ostave u koju je bio zaključan. Pripadnici MUP su u stanu zatekli Kostića i priveli, a Š. H. je odvezen na odeljenje toksikologije na VMA.

1 / 12 Foto: Espreso

Š. H. je iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana u kojem je navodno napadnut.

Darko bi, ukoliko se dokaže da je počinio ova dva dela mogao da dobije kaznu u visini od 3 godine i 11 meseci, što je u ovom slučaju maksimalna kazna.

- Njemu se na teret stavlja dva dela, protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti. Za ovo prvo delo može da mu se izrekne kazna do tri godine, a ovo drugo do godinu dana. Obzirom da se u medijima licitira i polemiše oko toga da li je zatvoren muškarac bilo kog seksualnog opredeljenja, suština ovog dela nije bitno da li se radi o muškarcu ili ženi, već je za biće dela bitno da li je neko protrivpravno lišen slobode ili nije, obzirom da ovaj dečko tvrdi da ga je ovaj vezao i ubacio u špajz - rekao je advokat Ahmed Delimeđac.

- Ovo drugo delo, odnosno pretnje za ubistvo, ta pretnja mora da bude ozbiljna, zaista mora da proizvede strah kod onoga kome se preti i opasnost da će to i da mu se desi. Pretnja da će nekoga da ubije je ozbiljna, ako je to tačna - rekao je Ahmed Delimeđac i dodao: "Ovo je slučaj gde se sudi za dva dela u sticaju i ako bi bio osuđen na maksimalne kazne i za jedno i za drugo delo maksimalna jedinstvena kazna zatvora bi bila 3 godine i 11 meseci s obzirom na odredbe o odmeravanju kazni. Predstoji istraga kojom će da se tek utvrditi šta se zaista dogodilo. Treba poštovati pretpostavku nevinosti, jer mediji iznose zaključke za koje po mom mišljenu još uvek nema dokaza. Činjenica da ima nanogicu jeste da je on osuđen za neko drugo delo, a u tom slučaju sud bi mogao da mu odredi pritvor zbog opasnosti od ponavlja kirivčnog dela jer u uslovima da izdražava kaznu na nanogici on vrši novo krivično delo".

Inače, ovo nije prvi put da Darko ima problema sa zakonom i trenutno služi kaznu kućnog zatvora na koju je osuđen, u junu, prošle godine zbog napastvovanja maloletnika.

Naime, Kostić je uhapšen u junu 2019. godine nakon što ga je maloletni L. J. (15) prijavio da mu je sipao u piće preparat za kamagru, a potom nudio seks.

Tokom istrage pojavio se još jedan mladić Ševke Bajrami (22) koji je tvrdio da je Kostić i njega seksualno uznemiravao, ali je na suđenju promenio iskaz.

Da Kostić ima problema sa mladićima govori i činjenica da ga je još jedan dečko, i to u jeku suđenja, prijavio prošle godine u martu. Navodni incident desio se u Ulici knjeginje Ljubice u Beogradu nešto pre pet časova.

Kako su tada preneli beogradski mediji, maldić B. Z. (25) iz Podgorice je prijavio Kostića tada otvorenom šakom udario u glavu i tražio mu da skine pidžamu. B. Z. ga je prijavio policiji, koja je tokom pregleda odeće navodno pronašla spid. U stanu u kojem su se sastali pronađene su i tablete dijazepama. Takođe, u maju 2019. godine uhapšen je nakon što je demolirao poslastičarnicu u Ulici Maršala Birjuzova u Beogradu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.