GRAFOLOŠKO VEŠTAČENJE KLJUČNO ZA DŽONIĆEVOG DRUGOG SINA: Advokati imaju jedan zahtev
Ubijena porodica Đokić i njihov zapaljen automobil, Foto: KURIR/MARKO SMILJKOVIĆ/D.ILIĆ

UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

GRAFOLOŠKO VEŠTAČENJE KLJUČNO ZA DŽONIĆEVOG DRUGOG SINA: Advokati imaju jedan zahtev

Džonići mogu u pritvoru da borave najduže do sredine aprila, jer tada ističe šest meseci koliko je maksimalni rok trajanja ove mere u istrazi

Objavljeno:

Rezultati grafološkog veštačenja rukopisa na dokumentima, pronađenim tokom istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz aleksinačkog sela Moravac, pokazali su da ne potiču od Stefana Džonića, koji je sa svojim ocem Goranom i dalje u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u stravičnom zločinu.

- Stigli su rezultati koji isključuju mogućnost da je Stefan skriptor bilo kakvih rukopisa koji su veštačeni. Tužilaštvo se i dalje protivi ukidanju pritvora, ja sam uložio žalbu na rešenje Apelacionog suda od 11. marta kojim je mom klijentu produžena ova mera. Odluku Apelacionog suda očekujem danas ili u ponedeljak, ipak je to hitna stvar. Vrlo sam skeptičan da će moja žalba biti usvojena s obzirom na protivljenje tužilaštva, zbog čega se i dalje stoji pri tome, nije mi jasno, to je zbunjujuće i za mene i za Stefana - kazao je Domazet.

Goran Džonić sa sinovima
Goran Džonić sa sinovimafoto: Printscreen/Facebook

Dodaje da je istraga u finišu te da ostaje da se obavi još sudskomedicinsko veštačenje obdukcionih zapisnika i dodatno grafološko veštačenje rukopisa Gorana Džonića od strane Regionalnog centra za kriminalističku forenziku.

- Sudskomedicinsko veštačenje obdukcionih zapisnika odnosi se na uzrok smrti žrtava, nije od značaja za pritvor. Što se tiče dopunskog grafološkog veštačenja za Džonića, tu ima nekih nejasnoća, jer neki rukopisi su verovatno njegovi a ostali nisu, pa se traži dopunsko izjašnjenje oko toga – objašnjava Domazet.

Apelacioni sud je 11. marta prihvatio je predlog Višeg javnog tužioca se Džonićima pritvor produži jer je za izvršenje krivičnog dela za koje su osnovano sumnjivi zaprećena kazna zatvora preko 10 godina a izvršenje dela je dovelo do uznemirenja javnosti, zbog načina izvršenja I težine posledice.

1 / 7 Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Ovo iz razloga što se radi o ubistvu tročlane porodice sa kojom su osumnjičeni u rodbinskoj vezi, zatim došlo je do paljenja tela i vozila oštećenih i oduzimanja veće količine deviznog I domaćeg novca o čemu su izveštavali brojni mediji. To uznemirenje, po nalaženju suda može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog posutupka, ukoliko bi se osumnjičeni našli na slobodi.

Džonići mogu u pritvoru da borave najduže do sredine aprila, jer tada ističe šest meseci koliko je maksimalni rok trajanja ove mere u istrazi. Nakon toga moraju da budu pušteni iz pritvora osim ako do tada Više javno tužilaštvo protiv njih podnese optužnicu, što bi stvorilo mogućnost da im se pritvor produži.

Iz pritvora su 1. marta puštena braća Aleksandar i Kostadin Milošević a dva dana kasnije i Džonićev sin Milan, koji su se takođe sumnjičili za ubistvo vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, jer je ustanovljeno da nema dokaza da su učinili delo za koje su terećeni.

Dokazi ukazuju da ni Stefan nije učestvovao u zločinu jer su njegove kolege iz vojske potvrdile da je u noći ubistva bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na dužnosti. Međutim, ono što ga je stavilo u teži položaj u odnosu na ostale osumnjičene je što je baš na njegovom imanju pronađeno oko 43.000 evra za koje se sumnja da potiču iz pljačke Đokića.

Goran , njegova supruga Gordana i njihova dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra prošle godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac.

Bonus video:

00:13

Mesto tragedije u Mirijevu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.