"STANJE JE IZUZETNO OZBILJNO": Devojčica (11) koju je kolima udario vozač kod Lebana PRIKLJUČENA NA RESPIRATOR
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

STRAŠNO

"STANJE JE IZUZETNO OZBILJNO": Devojčica (11) koju je kolima udario vozač kod Lebana PRIKLJUČENA NA RESPIRATOR

Prema prvim izveštajima lekara u Leskovcu devojčica je zadobila nagnječenje leve polovine mozga sa otokom i manjim krvnim podlivom

Objavljeno:

Devojčica stara 11 godina iz sela Šilovo, na koju je 15. marta oko 16.30 časova u blizini škole, naleteo automobil marke “folksvagen šaran” kojim je upravljao A. M. (74) iz okoline Lebana, i dalje je u teškom stanju i priključena je na respirator u u Kliničkom centru u Nišu.

- Dete se nalazi i dalje u jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji. Njeno stanje je izuzeno ozbiljno i neprekidno se preti. Danas će biti rađen kontrolni skener - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Prema prvim izveštajima lekara u Leskovcu devojčica je zadobila nagnječenje leve polovine mozga sa otokom i manjim krvnim podlivom. Najpre je zbrinuta u Opštoj bolnici u Leskovcu a potom je prevezena u Klinički centar u Nišu.

Policija je uhapsila vozača A. M. koji se nakon teškog udesa pešice udaljio sa mesto udesa.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi osumnjičenom je po ovlašćenju Osnovnog javnog tužioca u Lebanu, određeno zadržavanje do 48 sati i on će po isteku tog roka, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Povređena devojčica je učenica petog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Lebanu, a prethodno je četiri razreda završila u isturenom odeljenju ove škole u Šilovu, koju sada pohađa njen mlađi brat.

Kako su ispričali njeni školski drugovi, pre nezgode devojčica se igrala u školskom dvorištu sa svojim društvom nakon čega je krenula uči kući, koja se nalazi dvadesetak metara od škole.

Pošto su je drugarice pozvale da ih sačeka, ona je zastala pored puta. Pretpostavlja se da je vozač automobila koji je došao iz susednog sela Radinovac izgubio kontrolu i naleteo na nju.

Bonus video:

00:30

Božidar Stolić stiže u Specijalni sud

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.