DETALJI NESREĆE KOD LEBANA, DECA ČULA JAK UDARAC: Devojčica odletela u šanac, drugari pokušavali da je probude!
Ilustracija, Foto: Stefan Jokić

jezivi detalji nesreće

DETALJI NESREĆE KOD LEBANA, DECA ČULA JAK UDARAC: Devojčica odletela u šanac, drugari pokušavali da je probude!

Jedanaestogodišnjakinja se pre nezgode igrala u školskom dvorištu sa svojim društvom, pa je zbog učenja napustila društvo, ispričali su njeni drugari

Objavljeno: 16:51h

A. M. (74) iz okoline Lebana uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je juče posle podne, u blizini škole u Lebanu, automobilom udario devojčicu (11), a potom se peške udaljio sa lica mesta.

Jedanaestogodišnja devojčica je iz sela Šilovo. Njena kuća nalazi se tik uz školu sa sa desne strane kada se krene regionalnim putom Leskovac-Lebane-Medveđa.

Šilovo je na četiri kilometra od Lebana i pripada toj opštini, prvo selo od te varoši prema Medveđi. Zapravo, škola i kuća roditelja devojčice se nalaze 20 metara od puta, a ograde dvorišta pored samog puta.

Devojčica je učenica petog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Lebanu, a prethodno je četiri razreda završila u isturenom odeljenju ove škole u Šilovu, koju sada pohađa njen mlađi brat.

- Ona je odlična učenica, plasirala se za takmičenje iz geografije, sada se prijavila za neke druge predmete - pričaju za portal JugMedia u matičnoj školi u kojoj su veoma potreseni saobraćajnom nezgodom u kojoj je njihova učenica teško povređena.

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić

Prema navodima devojčicinih školskih drugova, koji su događaj videli i prepričali svojim roditeljima, jedanaestogodišnjakinja se pre nezgode igrala u školskom dvorištu sa svojim društvom, pa je zbog učenja napustila društvo.

- Ipak drugarice su je pozvala i rekle da ih sačeka. Ona ih je čekala pored regionalnog puta, a taj deo je ulaznu kapiju njene kuće i školske kapije deli samo šanac za odvod vode - pričaju meštani JuGmedii.

Kažu da se automobil A.M., koji je iz susednog sela Radinovac, pojavio iznenada na putu, ali deca nisu naslutila nesreću. Ona, zapravo, nisu videla kada je automobil udario devojčicu, a pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

- Čuli su jak udarac, videli automobil kako se zaustavio ispred školske ograde, ali ne i devojčicu. Onako uplašeni, videli su da ona leži nepomična u šancu. Pokušali su da je probude, ali kako nisu uspeli, odmah su zvali svoje i njene roditelje.

Na lice mesta brzo je stigla hitna pomoć, zatim i policija.

- Na tom ravnom putu, gde stoji znak ograničenja na 30 kilometara na sat i znak da je škola u blizini, vozači voze kao ludi ne poštujući propise - komentariše vozač koji je stalno na relaciji Lebane-Medveđa.

Bonus video:

00:22

POJAVIO SE SNIMAK DROGIRANJA U PREVOZU! Na liniji 95 čovek vuče crte sa sedišta, putnici SABLASNUTI

(Espreso/JugMedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.