ŽANDARMERIJA OPKOLILA SPECIJALNI SUD: Visoke mere obezbeđenja za nastavak suđenja klanu Velje Nevolje! (FOTO)
Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: MUP Srbije, Ana Paunković

decenijsko suđenje

ŽANDARMERIJA OPKOLILA SPECIJALNI SUD: Visoke mere obezbeđenja za nastavak suđenja klanu Velje Nevolje! (FOTO)

26 optuženih dovozi se iz pritvora, dok se Belivuk i Miljković nalaze u pritvoru u zgradi suda

Objavljeno:

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja pripremno ročište kriminalnoj grupi koju su predvodili Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković. U zgradu suda stigla je Žandarmerija, kao i nekoliko advokata optuženih.

Kod Specijalnog suda i danas su raspoređeni pripadnici Žandarmerije s dugim cevima.

Veljko Belivuk, velja nevolja, sudjenje
foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

Podsetimo, 26 optuženih dovozi se iz pritvora, dok se Belivuk i Miljković nalaze u pritvoru u zgradi suda.

u Specijalni sud došao Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je rekao da ne zna da li Apelacioni sud odlučio o izuzeću sudije, a zna da je odbijen njihov zahtev za izuzeće javnog tužioca. Takođe, Lazarević kaže da očekuje da počne suđenje.

1 / 10 Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

U Specijalni sud stigao je i Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana koji je došao sa slobode u pratnji svog advokata.

Takođe prištižu i advokati optuženih i oštećenih.

Podsetimo, na pripremnom ročištu održanom u utorak, odbrana Veljka Belivuka zatražila je izuzeće i predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, ali i celog sudskog veća koje treba da sudi okrivljenima i postupajućeg tužioca Saše Ivanića koji je vodio čitavu istragu protiv ovog klana.

Republičko javno tužilaštvo odmah je sutradan odbilo zahtev odbrane za izuzeće tužioca Mladena Nenadića, dok se ostale odluke očekuju danas pred početak pretresa.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, na današnjem ročištu treba da bude pročitana optužnica protiv klana Velje Nevolje.

I na današnje ročište Belivuk, zvani Velja Nevolja, Miljković i njihovih 24 saradnika će doći iz pritvora u kojem su od hapšenja u februaru prošle godine. Dve osobe su u kućnom pritvoru, dok su dvojica dobila status svedoka okrivljenih.

Prethodno pripremno ročište, koje je odloženo zbog zahteva koje je iznela Belivukova odbrana obeležila je stroga kontrola pripadnika Žandarmerije, kao i kašnjenje glavnog pretresa duže od dva i po sata.

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

Svakoga čuvaju po tri stražara

Kako se nezvanično saznaje, okrivljeni u postupku su sedeli jedni pored drugih, a svakog od njih čula su po trojica stražara, kako bi bila sprečena komunikacija između njih ili eventualni konflikt. Isto tako biće i danas.

Optužnica za pet ubistava, otmice, silovanje...

Podsetimo, Belivuk, njegov najbliži saradnik Marko Miljković i još 28 pripadnika ovog kriminalnog klana optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja.

Prema sumnjama tužilaštva, Belivuk i ostali su formirali ovu kriminalnu grupu kako bi pod paravanom navijačke grupe “Principi” vršili razna krivična dela i tako preuzeli primat u podzemlju.

Optužnica protiv Belivuka i njegovog monstruoznog klana ima 322, a dokazi 10.000 stranica, a klan se tereti da su suparnike u vikendici u Ritopeku kod Beograda tukli i mučili, sjekli ih na komade, mljeli u mašini za mljevenje mesa, a ostatke potom u džakovima nosili i prosipali u Dunav.

U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom, takođe iz Crne Gore.

Osim iskaza dva svedoka-saradnika, jedan od ključnih dokaza protiv grupe, koja je optužena za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića, jesu i poruke koje su razmenjivali putem aplikacije “Skaj”, za koju su verovali da je šifrovana i da u nju istražitelji ne mogu da uđu.

U tim telefonima je nađeno 55 fotografija žrtava, čija tela su komadali i sve snimali.

Bonus video:

12:20

OVO MI DAJE NADU DA ĆU SAZNATI ŠTA SE TO VEČE DESILO SA MATEJEM: Nenad Periš u suzama završio razgovor o svom nestalom sinu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.