OTVORENA FABRIKA U ĆUPRIJI! Ana Brnabić optimistična po pitanju investiranja u Pomoravlje
Ana Brnabić, Foto: Profimedia

zaposleni

OTVORENA FABRIKA U ĆUPRIJI! Ana Brnabić optimistična po pitanju investiranja u Pomoravlje

Izrazila je nadu da će se ova kompanija proširiti i u Ćupriji, da će zaposliti i više od 500 ljudi, jer, ističe, Srbija ima fantastične mlade i vredne ljude

Objavljeno:

Nakon današnjeg otvaranja fabrike indijske kompanije "Matherson" u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za investiranje i privući će nove kompanije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Na otvaranju fabrike u Ćupriji, koja će proizvoditi delove za enterijer automobila kao što su Audi, Porše, BMW, Brnabić je poručila da Ćuprija i Pomoravlje imaju nešto veću nezaposlenost od prosečne nezaposlenosti u Srbiji i da je jako važno da u taj deo Srbije dolaze investitori.

Ona je zahvalila predstavnicima kompanije "Motherson" što su prihvatili predlog države da u tom mestu otvore novu kompaniju i na taj način pomognu u smanjenju broja nezaposlenih, i istakla da je uverena da će biti podjednako zadovoljni kao i u poslovanjem u PKC Grupi u Smedervu.

-Kada sam ulazila u fabriku videla sam natpis: "Ponosni smo što smo deo Srbije". I mi smo ponosni što vas imamo u Srbiji, hvala vam na svemu što ste uradili za moju zemlju i što ste dali šansu Ćupriji, poručila je Brnabić rukovodicima kompanije "Motherson".

Podsetila je da je ta kompanija u Srbiji prisutna od 2017. godine, kada je odlučila da preuzme PKC Grupu u Smederevu, dodajući da su za ovo kratko vreme uradili mnogo za Srbiju.

Brnabić je navela da su proširili poslovanje u Smedervu, da u tom gradu zapošljavaju skoro 4.000 ljudi, da su otvorili novi pogon u Ćupriji u kojem će do kraja 2025. godine biti zaposleno oko 500 ljudi.

Sećam se kako ste mi te 2017. godine predstavili vašu kompaniju, i sada znam zašto je jedna od najbrže rastućih u svetu, jer imate tim koji veruje u nju, vi verujete u nju. Sećam se i kako ste lepo pričali o Srbiji i vašim planovima u Srbiji i sve te planove ste do sada realizovali, pa čak i više od toga, poručila je Brnabić osnivaču kompanije "Motherson" Viveku Segalu.

Izrazila je nadu da će se ova kompanija proširiti i u Ćupriji, da će zaposliti i više od 500 ljudi, jer, ističe, Srbija ima fantastične mlade i vredne ljude.

Drago mi je što su upravo oni dobili šansu da ostanu u Chupriji, da ovde ostanu, da rade, žive i razvijaju svoje porodice. Sigurna sam da ćemo u mesecima i godinama koje dolaze pružiti njima mnogo velikih prilika i da će ih oni iskoristiti, rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da Pomoravlje ima svetlu budućnost kada je reč o privrednom razvoju, dodajući da će uskoro država imati odlične vesti za Paraćin.

To je nešto što smo ranije obećali, na čemu smo radili u proteklih više od godinu dana, što privodimo kraju i što će ponovo biti jedan zamajac koji će pozicionirati Chupriju i Paraćin i Pomoravlje kao dobru destinaciju za investicije, naglasila je Brnabić.

Govoreći o kompaniji "Motherson", Brnabić je kazala da je ona nastala kao porodična kompanija sa samo 14 dolara, a da je danas jedna od najprepoznatljivih u svetu automobilske industrije.

To je pokazatelj šta možemo sve da uradimo kada u nešto verujemo, kada imamo dobar tim i jasnu viziju. Mnogo je preklapanja izmedju Srbije i 'Madersona', jer i mi imamo tim, viziju i razvoj koji je pokrenuo predsednik Vučić, rekla je Brnabić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.