VEĆINA RIVALA ZA PROLEĆE JE VEĆ POZNATA: Zna se sa kim Zvezda može da igra u Ligi Evrope ili u Ligi konferencija!
Foto: Starsport©

videćemo šta će biti

VEĆINA RIVALA ZA PROLEĆE JE VEĆ POZNATA: Zna se sa kim Zvezda može da igra u Ligi Evrope ili u Ligi konferencija!

Zato ćemo sada da pogledamo kakav je presek potencijalnih rivala za situacije ukoliko Zvezda završi kao druga u grupi, kao i kakva je ukoliko bude treća i nastavi takmičenje u Ligi konferencija

Objavljeno:

Crvenu zvezdu su sekunde delile od plasmana u nokaut fazu Lige Evrope nakon pobede nad Ludogorecom, ali je ubrzo potom stigao rezultat iz Danske koji je razbesneo Dejana Stankovića i sve navijače crveno-belih.

Sada je Zvezda u komplikovanoj situaciji, jer pred poslednje kolo strepi za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Moraće crveno-beli na najtežem gostovanju protiv Brage da izbore nokaut fazu.

Za to im je potrebno da pobede ili izbore remi, dok bi poraz mogao da ih gurne na treće mesto ako Midtjiland pobedi Ludogorec u Bugarskoj.

Naravno, idealan scenario po crveno-bele bio bi da pobede u Bragi i tako osiguraju prvo mesto. Time bi dobili ne samo dva boda za pobedu za UEFA koeficijent, već i dodatna četiri bonus poena za prvo mesto u grupi. Takođe, to donosi i bonus od 1.100.000 evra novčane nagrade. A što je takođe bitno, svi UEFA bonusi odnose se i na nacionalni koeficijent, pa bi time crveno-beli doneli Srbiji velike bodove u borbi za 11. mesto koje donosi direktnog učesnika u Ligi šampiona.

Već sada se pred poslednje kolo znaju potencijalni rivali u nokaut fazi.

Ne zna se jedino za prvo mesto, jer bi u tom slučaju Zvezda preskočila šesnaestinu finala i ušla direktno u osminu finala ovog takmičenja, gde bi joj rivali bili pobednici dvomeča trećeplasiranih iz Lige šampiona i drugoplasiranih iz Lige Evrope.

Zato ćemo sada da pogledamo kakav je presek potencijalnih rivala za situacije ukoliko Zvezda završi kao druga u grupi, kao i kakva je ukoliko bude treća i nastavi takmičenje u Ligi konferencija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.