Zorana Mihajlović u Moskvi! Za energetsku bezbednost i borbu protiv klimatskih promena
Zorana Mihajlović, Foto: Aleksandra Čolić

od značaja

Zorana Mihajlović u Moskvi! Za energetsku bezbednost i borbu protiv klimatskih promena

Dodala je da nijedan od aktera nije rekao da treba zaustaviti borbu protiv klimatskih promena, nego kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas u Moskvi, gde prisustvuje konferenciji "Ruska nedelja energetike 2021", da je glavna tema za najvažnije energetske aktere u svetu kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena.

"Izazovno je vreme za energetski sektor u celom svetu, a naravno i za energetski sektor Srbije. Na forumu u Moskvi, na kojem učestvuju najpozvaniji akteri u energetici u svetu, i oni koji su veliki potrošači i veliki proizvodjači, danas se govori najviše ne samo o energetskoj krizi, nego i o budućnosti", rekla je Mihajlović.

Dodala je da nijedan od aktera nije rekao da treba zaustaviti borbu protiv klimatskih promena, nego kako uspostaviti energetsku bezbednost i u isto vreme se boriti protiv klimatskih promena.

Ministarka je kazala da će tokom posete Moskvi imati i važne bilateralne sastanke sa potpredsednikom Vlade Rusije Aleksandrom Novakom i sa ministrom spoljnih poslova Madjarske Peterom Sijartom.

"Teme sastanka sa potpredsednikom ruske vlade biće saradnja u oblasti energetike i energetski projekti, kao i aktuelna energetska kriza, a razgovaraćemo i o tome kako da budemo energetski samodovoljni i kako da obezbedimo dovoljne količine energije", rekla je Mihajlović.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.