LOZNICA POSTIGLA VELIKI USPEH U RAZVOJU PREDUZETNIŠTVA! Gradonačelnik dobio priznanje za lidersku ulogu!
Preduzetnici/ilustracija, Foto: Printscreen

neverovatno

LOZNICA POSTIGLA VELIKI USPEH U RAZVOJU PREDUZETNIŠTVA! Gradonačelnik dobio priznanje za lidersku ulogu!

Gradonačelnik Petrović je izrazio zadovoljstvo što je lokalna samouprava u jednoj izuzetno teškoj godini zbog pandemije zajedno sa Vladom Srbije dala doprinos da privreda održaval vitalnost

Objavljeno: 14:19h

Loznica je postigla izuzetan rezultat u podsticanju preduzetništva i potvrdila ranija priznanja koje je dobijala na različitim takmičenjima u okviru NALED-a, izjavila je danas izvršni direktor te organizacije Violeta Jovanović.

Dodeljujući gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću priznanje Šampion preduzetništva 2020. u kategoriji gradova, ona je rekla da je Loznica ovim priznanjem potvrdio svoju lidersku ulogu u razvoju preduzetništva.

"Ovo takmičenje koje je nastalo kao jedna od stimulativnih mera nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije je merilo upravo taj segment rada lokalne adminsitracije, da vidimo koliko gradovi i opštine čine da podrže one koji žele da se oprobaju u biznisu", rekla je Jovanovićeva.

Dodala je da je Loznica potvrdila i titulu grada po meri privrede koju je dobila još 2008. godine i naglasila kako se nada da će taj grad i u narednih godinu dana zadržati taj epitet.

Gradonačelnik Petrović je izrazio zadovoljstvo što je lokalna samouprava u jednoj izuzetno teškoj godini zbog pandemije zajedno sa Vladom Srbije dala doprinos da privreda održaval vitalnost.

"Mi imamo povećanje broja preduzetnika u 2020. godini za 131 radnju i 16 novih privrednih društava, što su podaci kojima bi se ponosio svaka lokalna zajednica", naglasio je Petrović.

Dodao je da je za lokalnu samoupravu veoma važno da ima integrisan pristup sa svim vladinim i nevladinim organizacijama i sa svim privrednicima koji posluju u Loznici, domaćim i stranim.

"To se itakako primećuje, jer u ovoj godini u prvih šest meseci imamo povećanje prihoda u budžetu za 250 miliona dinara, pri čemu je prihod po osnovu poreza na zarade zaposlenih povećan za 155 miliona dinara, a znatno je uvećan i prihod od poreza na imovinu. To govori o povećanju broja zaposlenih, kao i o uvećavanju broja novoizgrađenih indsutrijskih, poslovnih i stambenih objekata", rekao je Petrović.

Gradonačelnik Loznice je dodoa da je priznanje NALED-a podsticaj ali i obaveza da lokalna samouprava nastavi dosadašnjem putem.

Savetnik za ekonomske politike u NALED-u, Oliver Rorbah, čestitao je gradonačelniku Petroviću na priznanju koje je Loznica dobila u utakmici sa velikim gradovima.

"Mogu da pohvalim napore koje Grad Loznica čini sa podrškom mladima u preduzetništvu i to je, čini mi se duh ovog regiona koji sam primetio u celoj Rađevini", rekao je Rorbah.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.