OGLASILI SE I RADNICI KOJI SU SADA NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Šta ćemo, radimo, teško je ali izdržavamo!
Radnici, ilustracija, Foto: Marina Lopčić

sigurno im nije lako

OGLASILI SE I RADNICI KOJI SU SADA NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Šta ćemo, radimo, teško je ali izdržavamo!

Kaže da se pauze prave u zavisnosti od radova, nekad i na 15 minuta ili pola sata, kao i da se trude da se završe u predviđenom roku

Objavljeno:

Radovi na beogradskim ulicama nisu stali uprkos visokim temperaturama koje se ne pamte u ovo doba godine, a radnici na gradilištima kažu da, ipak, nemaju veće probleme, pošto prave češće pauze i koriste dosta vode.

"Šta ćemo... radimo, ali pravimo češće pauze. Dobijamo vodu iz firme, teško je, ali izdržavamo", kaže radnik JKP "Beograd puta" Bojan Spirić, angažovan na rekonstrukciji Ulice vojvode Brane.

Kaže da se pauze prave u zavisnosti od radova, nekad i na 15 minuta ili pola sata, kao i da se trude da se završe u predviđenom roku.

Inženjer Ivan Đokić iz "Beograd-puta" rekao je Tanjugu da visoke temperature ne sprečavaju to preduzeće da obavlja svoj posao.

"Trenutno smo u Vojvode Brane gde radimo rekonstrukciju kolovoza i trotoara, od ulice Đuke Dinić do Ruzveltove. Trenutno smo u prvoj fazi izvođenja radova, od Đuke Dinić do Igmanske ulice", kaže Đokić, dodajući da se trenutno radi na zameni ivičnjaka i trotoara.

Naglasio je da je rad organizovan po smenama.

"Pravimo česte pauze, obezbeđujemo ljudima vodu za piće, cisterne po gradilištima kako bi mogli da se rashlađuju. Trudimo se da radimo po smenama i noću", rekao je Đokić.

Dodaje da će u radovi u Vojvode Brane biti završeni do septembra.

Šef gradilišta u toj ulici Dragan Mihailović kaže da se radi kompletna rekonstrukcija ulice, zamena trotara, ivičnjavak i i kolovoza.

"Teško je, ali pravimo češće pauze, dobijamo vodu iz firme, radimo po pola sata, pa 15 minuta odmaramo, nekad radimo sat vreman pa pravimo pauzu i tako", rekao je Mihailović.

Bonus video:

01:44

Otišli smo da proverimo kako je građanima koji na plus 40 moraju da rade NAPOLJU, PRIZOR NAS JE IZNENADIO

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.