OLIMPIJAC STRAHINJA STEFANOVIĆ ZA ESPRESO: "Predstavljati svoju zemlju za mene je velika ČAST I PONOS"!
Foto: Printscreem/Instagram

Intervju

OLIMPIJAC STRAHINJA STEFANOVIĆ ZA ESPRESO: "Predstavljati svoju zemlju za mene je velika ČAST I PONOS"!

Po meni najbitniji je fokus, da mogu da treniram kvalitetno i da dajem sve od sebe na svakom treningu

Objavljeno:
Vanja Aleksić

Strahinja Stefanović, član bačkopalanačkog KKK „Tarkett“ izborio je mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

On je na Svetskom kupu u Segedinu pobedio u B finalu u disciplini K1-200 i tako obezbedio put u Tokio.

Trenutno se nalazi na završnim pripremama za put u Tokio u Sloveniji, ali je izdvojio vremena da da intervju za Espreso.

Kako protiču pripeme za Olimpijske igre?

- Sve ide kako treba, skroz sam fokusiran na treninge i to je ono najbitnije. Izolovao sam se i u glavi mi je samo da se spremim što bolje. Zadovoljan sam trenutnom formom, ali i dalje dajem sve od sebe da bih bio što bolji.

Kakva su očekivanja od takmičenja u Tokiju?

- Verujem da mogu da se plasiram u finale, a posle ćemo videti, to je osnovni cilj. To je kratka disciplina na 200 metara i može svašta da se desi. Na meni je da ostanem fokusiran i da dam svoj maksimum to mi je najbitnije. Ako u trci izbacim sve iz sebe i ako se nameste sve kockice nadam se najboljem.

Sigurno je bilo naporno juriti normu, intezivni treninzi, bez prostora za izduvni ventil, kako sada gledaš na taj period?

- Treninzi su uvek naporni, a pogotovo kada se spremaš za Olimpijske igre. imao sam samo jednu želju i na nju sam se fokusirao, a to je da izborim normu. Cela ta godina mi je bila sjajna i veoma sam srećan. Idemo dalje i sada razmišljam samo o Tokiju. Nije lako, ali moraš dati celog sebe, jer je to jedini način da pobedim, a meni to pričinjava zadovoljstvo.

Strahinja Stefanović
foto: Starsport©

Naša zemlja je iznedrila mnogo olimpijaca u tvom sportu, da li si razgovarao sa nekim od njih i pitao za savet?

- Jesam, ali to je samo površinski bilo. Izdvojio sam se od svega i tamo putujem sa svojom glavom i svojim razmišljanjem, pa ću da vidim da li je nešto posebno i da li će ostaviti na mene utisak.

Olimpijske igre su kruna svakog sportiste. Kako se osećaš kao momak koji će na javećoj svetskoj sportskoj smotri predstavljati svoju zemlju?

- Dosta je to sve brzo došlo do mene, naravno da sam imao reakciju i da sam shvatio šta sam napravio i dokle sam stigao. Biti olimpijac je velika odgovornost i sa tim se treba nositi na poseban način. Promenio sam pogled na svet, a tako i na trening i to je postalo moj život.

Šta je po tebi potrebno da bi se osvojila medalja na Olimpijskim igrama?

- Po meni najbitniji je fokus, da mogu da treniram kvalitetno i da dajem sve od sebe na svakom treningu. Verujem da je to pravi put da stignem do podijuma.

Postao si vicešampion sveta, možeš li se iz Tokija vratiti sa sjajnijim odličjem?

- Nije lako osvojiti zlato. Malo mi je falilo na Svetskom prvenstvu. Nadam se da će se kockice ove godine poklopiti i da će fortuna biti na mojoj strani.

Olimpijsko se selo je poznato po tome da se sportisti između sebe upoznaju i druže, provode vreme. Ko ga bi voleo od svetsih zvezda da sretneš i da se pozdraviš?

- Definitivno Novak Đoković - kao iz topa je rekao mladi Strahinja.

Kakav je osećaj nositi grb svoje zemlje na grudima i predstavljati celu naciju?

- To je najlepši osećaj koji možete da imate. Predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama za mene je velika čast i ponos. Volim da sam tu za nju i tada se osećam posebno, to mi daje motivaciju da guram dalje.

Šta bi poručio navijačima koji će sportska dešavanja u Tokiju pratiti preko malih ekrana?

- Veliki pozdrav za sve, znamo da ste u znas, hrabro navijajte i uživajte - zaključio je srpski olimpijac.

Strahinja Stefanović
foto: Starsport©

(V.A.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.