U NOVOJ GODINA NAS ČEKA POVEĆANJE PLATA I PENZIJA: Evo koliki bi mogao biti MINIMALAC, dobro pogledajte OVE BROJKE!
Aleksandar Vučić, Foto: Print Screen Youtube

RAST PRIHODA

U NOVOJ GODINA NAS ČEKA POVEĆANJE PLATA I PENZIJA: Evo koliki bi mogao biti MINIMALAC, dobro pogledajte OVE BROJKE!

Kako je dodao cilj je da plate budu između 560 i 570 evra do kraja ove godine, a samo u Beogradu prosečna plata bi bila oko 700 evra

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je sledeće: "Sledeću godinu očekujemo da završimo sa rastom od 6 odsto, a javni dug ćemo da držimo ispod 60 odsto. To je važno jer ne želimo našoj deci da ostavimo dugove, i želimo da idemo napred. Cilj je i da deficit bude 3 odsto, a očekujemo i novi aranžman sa MMF što će doprineti boljem rejtingu zemlje"

Kako je dodao, cilj je da plate budu između 560 i 570 evra do kraja ove godine, a samo u Beogradu prosečna plata bi bila oko 700 evra.

Predsednik je ponovio i da se od janaura očekuju veće plate u javnom sektoru od po 5 odsto, kao i da će penzije rasti za 5,9 odsto.

-Prosečna minimalna zarada će biti 32.126 dinara, što je veoma značajno, kaže Vučić. "Cilj je i da pre kraja 2021. godine penzije budu 270 evra", naglasio je predsednik Srbije. Naši planovi su veliki i ambiciozni. Važno je i da se nastavi sa investicijama, a imam ceo spisak investcija - konstatovao je Vučić.

Vučić je rekao i da će Srbija ovu godinu završiti sa najboljim rezultatom u Evropi i da će nam pad biti i manji od 1 odsto. Kako je dodao, i u narednim godinama bićemo zemlja koja će beležiti dobar rast, a to će dodatno obezbediti bolji životni standard.

Među prioritetima i infrastruktura

Govoreći o ulaganju u infrastrukturu predsednik je rekao da se trenutno radi na četiri autoputa, ali da su u toku i ozbiljni radovi na poboljšanju srpskih pruga.

Najavio je i gradnju gasovoda Niš - Dimitrovgrad, a govoreći o javnim preduzećima istakao je da je reforma takođe jedan od prioriteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.