DANAS POČINJE PRIMENA STUDENTSKIH KARTICA: Evo kako da ih PREUZMETE i koje sve POPUSTE dobijate sa njima!
Studenti, Foto: espreso.co.rs

studiranje

DANAS POČINJE PRIMENA STUDENTSKIH KARTICA: Evo kako da ih PREUZMETE i koje sve POPUSTE dobijate sa njima!

Preko 80.000 studenata prijavilo se za besplatnu studentsku platnu karticu

Objavljeno: 08:18h

Danas počinje primena besplatnih i platnih studentskih kartica. Prema poslednjim informacijama za iste se prijavilo 80.000 studenata, a preuzeto je oko 6.000 kartica.

- Od 40.000 studenata koji su se prijavili u prvoj nedelji, svi su dobili obaveštenja da mogu da preuzmu svoje studentske kartice u odabranoj ekspozituri koju su prilikom registracije naveli na portalu Uprave za trezor. Od toga je preko 6.000 kartica preuzeto na šalterima naših ekspozitura, a oko 200 studenata je preuzelo svoje kartice na teritoriji KiM, rekla je za Tanjug direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u Poštanskoj štedionici Jelena Sekulović.

Prema njenim rečima, studenti sa ličnom kartom dolaze u odabranu ekspozituru banke i na licu otvaraju račun i dobijaju karticu, a procedura nije duga i traje od 10 do 15 minuta.

- Uz račun koji banka otvara dodeljuje i karticu. To je nova studentska kartica, Dina kard i Union Pay. Besplatno je i vođenje računa i usluge elektronskog i digitalnog bankarstva. Ukupno je 220 ekspozitura. Na samom portalu kada se student registruje, on iz padajućeg menija bira ekspozituru koja mu je najbliža, rekla je Sekulović.

Studentska kartica
Studentska kartica foto: Ministarstvo prosvete

Studenti će imati popuste u teretanama, bioskopima, knjižarama, turističkim agencijama...

Pomoćnik ministra prosvete za viosoko obrazovanje Aleksandar Jović iskazao je zadovoljstvo jer su studenti prepoznali značaj ovog projekta Ministarstva finansija, Ministarstva prosvete, koji se zajedno sprovodi sa Bankom Poštanskom štedionicom.

- To može da se vidi po broju prijavljenih. Preko 80.000 studenata prijavilo se za besplatnu studentsku platnu karticu. Za sada je potpisano 45 ugovora sa kompanijama koje su različitih oblasti. Tu imamo apoteke, teretane, bioskope, Srbijavoz, Er Srbija, Dunav osiguranje, knjižare, izdavači, naravno i trgovinske lance, turističke agencije koje se najviše bave putovanjima mladih, rekao je za Tanjug Jović.

Sve je spremno da studenti koji su preuzeli svoje kartice sutra mogu da ostvaruju popuste, rekao je Jović.

- Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor i nisu vremenaki ograničene, a sutra puštamo Portal gde će biti objedinjeni svi popusti na jednom mestu, rekao je Jović.

Bonus video:

03:03

KAKAV JE ŽIVOT STUDENATA U KRAGUJEVCU?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.