OVI STUDENTI SU DOBILI NOVČANE NAGRADE OD SVOJE OPŠTINE: Oni ulažu u PAMET I BUDUĆNOST!
Projekti unapređenja obrazovanja u Gradskoj opštini Lazarevac, Foto: Gradska opština Lazarevac

gradska opština lazarevac

OVI STUDENTI SU DOBILI NOVČANE NAGRADE OD SVOJE OPŠTINE: Oni ulažu u PAMET I BUDUĆNOST!

Među mnogim projektima koje je Gradska opština Lazarevac uradila tokom 2023. godine posebno se izdvajaju oni koji su usresređeni na obnovu i dodatnu gradnju školskih objekata

Objavljeno: 13:03h

Gradska opština Lazarevac godinama ulaže u obrazovanje svojih građanki i građana, te se trudi da obnovama školskih ustanova i novčanim nagradama najboljim učenicima i studentima unapredi nivo eduakcije na svojoj teritoriji.

Među mnogim projektima koje je Gradska opština Lazarevac uradila tokom 2023. godine posebno se izdvajaju oni koji su usresređeni na obnovu i dodatnu gradnju školskih objekata.

U lazarevačkoj Gimnaziji sprovođeni su radovi na zameni stolarije koja se ispostavila kao najveći problem u ovoj srednjoj školi.

Lazarevačka Gimnazija
Lazarevačka Gimnazijafoto: Gradska opština Lazarevac

No, pre samih radova, kako je ranije istakao predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević, izvršeno je ozakonjenje objekta Gimnazije čime su se stekli uslovi za dalje ulaganje u ovaj objekat. Takođe, radi poboljšanja uslova za obrazovanje učenica i učenika Gimnazije, Gradska opština Lazarevac obezbedila je i sedam interaktivnih, najmodernijih tabli, a urađena je i nova rasveta.

Lazarevačka Gimnazija
Lazarevačka Gimnazijafoto: Gradska opština Lazarevac

Potom, veliki projekat koji je doveo do povoljnijih okolnosti za održavanje nastave jeste i građenje Balon hale, kojom je unapređeno odvijanje nastave fizičkog vaspitanja za učenike i učenice OŠ „Vojislav Voka Savić“. Objekat je svečano otvoren 1. septembra 2023. godine kada je predsednik Gradske opštine Bojan Stević uručio ključeve novoizgrađene Balon hale direktoru OŠ „Vojislav Voka Savić“ Nenadu Živanoviću.

Balon hala OŠ „Vojislav Voka Savić“ u Lazarevcu
Balon hala OŠ „Vojislav Voka Savić“ u Lazarevcufoto: Gradska opština Lazarevac

Podsticanje za dalje obrazovanje jeste jedna tradicija koju Gradska opština Lazarevac neguje, te se i sada stavlja akcenat na najbolje učenice i učenike, kao i studentkinje i studente.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević je uz podršku svojih saradnika doneo odluku da se isplate novčane nagrade u iznosu od 50.000 dinara vukovcima i đacima generacije sa teritorije lazarevačke opštine u školskoj 2022/23 godini, a ugovor o dodeli potpisan je u oktobru ove godine.

Najbolji učenici i učenice Gradske opštine Lazarevac
Najbolji učenici i učenice Gradske opštine Lazarevacfoto: Gradska opština Lazarevac

Prilikom potpisivanja ugovora Stević je čestitao najboljim učenicama i učenicima, te istakao da “će se Gradska opština Lazarevac potruditi da se u narednoj godini opredeli za veći iznos sredstava” istaknuvši tako težnje Gradske opštine Lazarevac za dalje podsticanje obrazovnog razvoja svih učenica i učenika osnovnih i srednjih škola na svojoj teritoriji.

Takođe, da Gradska opština Lazarevac i te kako misli na visoko obrazovanje svojih građanki i građana pokazala je dodelom ugovora o novčanoj nagradi najboljim studentkinjama i studentima na teritoriji Lazarevca, koji su se ranije prijavili putem Javnog konkursa.

Prilikom dodele, 21. septembra 2023. godine ukupno je dodeljeno 76 ugovora o novčanim nagradama i to u dve kategorije. Čak 56 studenata koji su imali minimalni prosek studiranja 8,5 dobili su novčane nagrade u iznosu od 52,631 dinar, dok je 20 studenata sa prosekom studiranja iznad 9,5 dobilo novčani iznos od 62.631 dinara.

Najbolji studenti i studentkinje sa teritorije Gradske opštine Lazarevac
Najbolji studenti i studentkinje sa teritorije Gradske opštine Lazarevacfoto: Gradska opština Lazarevac

Tok prilikom Stević je istakao: “Mislim da je ovo mali znak pažnje od strane opštine za pamet i budućnost našeg grada i naše države. Veoma mi je drago što sam imao priliku da razmenim i mišljenja i čujem konkretne predloge studenata iz Lazarevca za razvoj našeg grada.”

Svojim istaknutim delovanjem na poboljšanju obrazovnog sistema, kako u vidu konkretnih obnova i gradnji u okviru školskih objekata, tako i kroz novčane nagrade najboljim učenicima i studentima na svojoj teritoriji, Gradska opština Lazarevac ide putem temeljnog i učinkovitog napretka na polju edukacije.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

00:36

Aleksandar Vučić obišao Mladenovac u Lazarevac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.