U NEDELJU STARTUJE PENZIONERSKA KARTICA: Evo gde će svečano STUPITI NA SNAGU
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PIO FOND

U NEDELJU STARTUJE PENZIONERSKA KARTICA: Evo gde će svečano STUPITI NA SNAGU

Direktor PIO fonda je podsetio da od 1. oktobra sledi povećanje penzija od 5,5 odsto

Objavljeno:

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović kazao je da je u Direkciji Fonda danas potpisao sporazume o saradnji sa još 17 novih privrednih subjekata, partnera na projektu Penzionerska kartica nove generacije, a da će svečano stupanje na snagu svih pogodnosti novih kartica biti obeleženo u nedelju 1. oktobra u Vrnjačkoj Banji, gde se održava i Olimpijada penzionera.

Danas su sporazume potpisali direktori i predstavnici kompanija “Dunav osiguranje“, „DELHAIZE SERBIA”, “BANCA INTESA”, „ĐAK Sport”, „Mercator-S”, Institut “Mihajlo Pupin“, “Pobeda“, Predejane, “WIENER STADTISCHE OSIGURANJE”, „PAR PAK”, “PHONEIX PHARMA”, JP “Službeni glasnik“, Polikliknika “BEO-LAB“, Dom zdravlja “MEDIGROUP JEDRO“, „SANI OPTIK”, “DDOR Novi Sad“ i apotekarske ustanove “Dr. Max“ i “BENU“.

Nastavljamo sa ozbiljnim i odgovornim radom na projektu Penzionerske kartice nove generacije. Želeli smo da čujemo od naših penzionera šta je to čime još treba da popunimo listu popusta koje će dobijati s karticom i to smo i uradili. U projektu Penzionerska kartica učestvuje veliki broj trgovinskih lanaca, gotovo svi, zatim apoteke tako da je pokrivena cela zemlja, ali nastavljamo sa radom, kazao je Ognjenović.

On je istakao da je ovo još jedan pokazatelj brige i kontinuiteta u brizi o penzionerima i dokaz da je to prioritet PIO Fonda ali i države Srbije.

1 / 7 Foto: Beta/Dragan Gojić

Ognjenović je podsetio da od 1. oktobra sledi povećanje penzija od 5,5 odsto, a zatim ubrzo i jednokratna pomoć od 20.000 dinara ali je naglasio da će i popusti koje će od 1. oktobra dobijati uz penzionersku karticu biti veoma važna stavka za budžet penzionera.

Oni će direktno u svojoj potrošačkoj korpi osetiti poboljšanje standarda i brigu države o njima, naglasio je Ognjenović.

Pozvao je, kako privredu tako i penzionere, da se i dalje prijavljuju za učešće odnosno korišćenje penzionersku karticu i naglasio da je broj od 900.000 prijavljenih penzionera najbolji dokaz da je država povukla pravi potez.

Direktor PIO Fonda se zahvalio svim društveno odgovornim kompanijama koje su pokazale da im je briga o penzionerima prioritet ali i Ministarstvu finnasija koje je dalo veliku podršku projektu Penzionerska kartica.

Ognjenović je ujedno najavio i veliki događaj 1. oktobra u Vrnjačkoj Banji, na Olimpijadi penzionera, kada će zvanično početi da važi penzionerska kartica.

Imaćemo mnogo obaveštenja, najava ali i novih pogodnosti za naše penzionere, nagovestio je Ognjenović.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.