JEFTINIJE GORIVO, PUTARINA... Spisak POGODNOSTI sa PENZIONERSKOM KARTICOM, sa BODOVIMA mnogo toga i BESPLATNO!
Prijava za penzionersku karticu, Foto: Nenad Kostić

brojne pogodnosti

JEFTINIJE GORIVO, PUTARINA... Spisak POGODNOSTI sa PENZIONERSKOM KARTICOM, sa BODOVIMA mnogo toga i BESPLATNO!

Mali je podsetio i na jednokratnu pomoć od 20.000 dinara koja očekuje penzionere do kraja godine

Objavljeno:

Besplatna Penzionerska kartica omogućiće najstarijim sugrađanima da dobiju popuste u još 16 kompanija, ali osim same kupovine, moći će i da ostvare neke želje, kao što su odlasci u pozorište ili muzej, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je juče nakon obilaska jednog marketa kako bi obavio kupovinu novih 16 proizvoda sa oznakom "Bolja cena", utvrdio kolika je ušteda i da se proizvodi nalaze na policama sa jasno istaknutom akcijom, rekao da je za najstarije sugrađane osim ovakvih akcija obezbeđena i penzionerska kartica kojom mogu da ostvare brojne druge popuste.

- Juče sam prisustvovao potpisivanju 16 novih sporazuma kompanija koje se pridružuju toj velikoj porodici kompanija koje podržavaju penzionersku karticu, Videli ste - od Puteva Srbije koji nude tri odsto umanjenje iznosa putarine, od Amana koji nudi i do 10 odsto sniženja na njihov asortiman, do Naftne industrije Srbije koja nudi između jedan i tri dinara popusta po litru goriva za naše penzionere, rekao je ministar za Tanjug.

Mali je istakao da penzionerska kartica predstavlja konkretnu korist za najstarije sugrađan

Mali je istakao da penzionerska kartica predstavlja konkretnu korist za najstarije sugrađane i pozvao sve koji do sada to nisu učinili da se prijave u filijalama Pošte Srbije, Poštanske štedionice i filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

- Ovo je još jedan način na koji pomažemo najstarijim sugrađanima. Od prvog oktobra penzije nam rastu još 5,5 odsto, a od prvog januara 14,8 odsto dodatno. Za samo četiri meseca od danas prosečna penzija u Srbiji biće 390 evra, pre samo 10 godina bila je 204 evra, rekao je Mali.

Siniša Mali
Siniša Malifoto: TV Pink Printscreen

On je podsetio i na jednokratnu pomoć od 20.000 dinara koja očekuje penzionere do kraja godine.

- Osim ove pomoći, i povećanja penzija, sa penzionerskim karticama moći će da uštede i ostvare neke želje - kao što je da odu u pozorište ili muzej, besplatno s obzirom da se, kao što znate, skupljaju bodovi koji mogu da se tako iskoriste, naglasio je ministar.

Novi proizvodi sa oznakom "Bolja cena" znatno jeftiniji, povećanje plata i penzija, dodatne kompanije kod kojih će moći da se ostvare popusti sa penzionerskom karticom, zatim pomoć majkama od 10.000 dinara, ističe ministar, stvari su koje pokazuju koliko se vodi računa o svakom pojedinačnom građaninu.

- Svaki dan se borimo da na neki način pomognemo građanima Srbije i pokažemo koliko nam je stalo i kako treba da zajednički prođemo kroz ovu krizu koja traje još od 2020. godine, rekao je ministar.

Bonus video:

00:21

PRIJAVE ZA PENZIONERSKE KARTICE OD DANAS I NA ŠALTERIMA POŠTA: Popusti u više od 350 ustanova

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.