DA LI MOŽE NEKO ZA VAS DA PREUZME PENZIONERSKU KARTICU ILI MORATE LIČNO? Direktor PIO fonda dao ODGOVOR! (FOTO)
Relja Ognjenović, Foto: Printscreen/RTS

penzionerska kartica

DA LI MOŽE NEKO ZA VAS DA PREUZME PENZIONERSKU KARTICU ILI MORATE LIČNO? Direktor PIO fonda dao ODGOVOR! (FOTO)

Relja Ognjenović, direktor PIO fonda, svake srede odgovara na pitanja građana koja su vezana za projekat "penzionerske kartice"

Objavljeno:

Penzioneri širom Srbije mogu da se prijave za penzionerske kartice na šalterima 1.530 pošta.

Penzionerska kartica je besplatna, a korisnicima prava će pružiti brojne pogodnosti od 1. oktobra, od kada će moći da je koriste.

Relja Ognjenović, direktor PIO fonda, svake srede odgovara na pitanja građana koja su vezana za projekat "penzionerske kartice".

Današnja tema odnosi se na preuzimanje penzionerskih kartica, odnosno na to da li se penzioner lično mora preuzeti ovu karticu ili to može učiniti neko drugi umesto njega.

"Često me pitate da li može neko za vas da preuzme vašu Penzionersku karticu. U redovnoj rubrici sredom, koja je rezervisana za pitanja o penzionerskim karticama, danas dajem odgovor na to pitanje.", naveo je Ognjenović u novoj objavi na Instagramu i dodao:

"Preuzimanje Penzionerske kartice, korisnik prava može izvršiti lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika".

Ko ima pravo na penzionersku karticu?

Pravo na izdavanje i korišćenje personalizovane penzionerske kartice imaju svi penzioneri srpskog penzijskog fonda – korisnici novčanih naknada, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju i invalidna deca – korisnici privremene naknade preko Fonda PIO.

Svi korisnici koji su se prijavili za karticu dobiće poziv da dođu u Fond kada njihova kartica bude urađena, jer je moraju lično preuzeti. Korisnicima je obezbeđeno brzo i maksimalno pojednostavljeno prijavljivanje, ali je neophodno da se kartica preuzme lično kako bi korisnik potpisao saglasnost za obradu podataka koju će raditi isključivo Fond, radi dodeljivanja bodova po ostvarenoj potrošnji za dodatne benefite.

Bonus video:

00:21

PRIJAVE ZA PENZIONERSKE KARTICE OD DANAS I NA ŠALTERIMA POŠTA: Popusti u više od 350 ustanova

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.