PROVERILI SMO DA LI SU "PLANULI" ARANŽMANI ZA VASKRS: Evo na koje DESTINACIJE Srbi HRLE i kakve su CENE!
Foto: Profimedia

VASKRŠNJA PUTOVANJA

PROVERILI SMO DA LI SU "PLANULI" ARANŽMANI ZA VASKRS: Evo na koje DESTINACIJE Srbi HRLE i kakve su CENE!

Proverili smo kakvo je interesovanje Srba za vaskršnja putovanja i koje destinacije su najatraktivnije ove godine

Objavljeno:

Za predstojeći Vaskrs građani Srbije će dobiti četiri neradna dana, od petka 14. do ponedeljka 17. aprila.

Četiri slobodna dana mnoge sleduje i za Prvi maj kada vikend 29. i 30. aprila spoje sa neradnim ponedeljkom i utorkom.

Prema rečima turističkih radnika, potražnja za putovanja za dane Vaskrsa počela je još u januaru. Tradicionalno, najveće interesovanje vlada za zemlje iz regiona, evropske gradove i autobuske aranžmane. Ovo je najtraženija ponuda, a ujedno i najpovoljnija.

Da ni ova godina nije izuzatak, potvrdili su za Espreso iz Travelland agencije.

- Kao i svake godine, u Travelland agenciji je velika potražnja za aranžmanima tokom Vaskrsa i Dana rada. Pripremili smo veliki broj različitih programa uz izbor od sopstvenog, autobuskog ili avio prevoza, rekao je Dušan Tešić iz Travelland-a.

Putnici se interesuju i rezervišu destinacije koje su uvek atraktivne i aktuelne.

- Traže se standardno gradovi Evrope poput Pariza, Rima, Valensije, Barselone, Madrida, Atine, Soluna, Lisabona ali i odmor na moru tokom uskršnjih praznika poput Egipta, Emirata, Malte, Kipra i dr, kaže naš sagovornik.

Egipat je za vreme Vaskrsa primamljiva destinacija, jer u to vreme tamo već otpočinju letnju sezonu.

Pasoši / Ilustracija
Pasoši / Ilustracijafoto: Profimedia

Cene aranžmana za Vaskrs

Po izbijanju rata u Ukrajini i sveopštim poskupljenjima, podizanje cena aranžmana bilo je sasvim izvesno.

Cene goriva na svetskom tržištu su u martu prošle godine počele drastično da rastu, pa su kompanije odlučile da podignu cene YQ taksi, popularnije nazvanih "doplata za gorivo".

Poskupljenje aranžmana bilo je neizbežno, a kako su nam potvrdili iz Travellanda ni njihovu agenciju dizanje cena nije zaobišlo.

- Cene rastu u prethodne tri godine, ali u odnosu na prošli Vaskrs su marginalno više, naveo je Tešić.

Što se tiče cena za vaskršnja putovanja, one se kreću od 95 evra pa naviše. Najpovoljniju su aranžmani autobusom, dok su oni koji podrazumevaju avion standarno viši.

Istanbul, autobusom, tri noći košta od 109 evra. Emilija Romanja tri noći, autobusom, 149 evra, Milano 109 evra, Toskana 125 evra, Severna Italija 95 evra.

Četiri noći u Barseloni koštaju od 549 evra, u Madridu 719 evra, a u Valensiji 599 evra. Pariz pet noćenja, autobusom, je od 339 evra. Egipat sedam noćenja, avionom, od 550 evra. Dubai 619 evra, Rim tri ili četiri noći, avionom, od 599 evra.

Zemljotres u Turskoj nije uplašio srpske turiste

Snažan zemljotres koji je u februaru pogodio područje Turske i odneo na hiljade ljudskih života, po svemu sudeći nije uplašio srpske turiste.

Aranžmani za Tursku su i dalje traženi, a iz Travellanda su nam otkrili koja regija je najprimamljivija našim turistima.

- Za Tursku je standardno veliko interesovanje, pored Istanbula i Kapadokije velika je potražnja za letovanjem u antalijskoj i egejskoj regiji. Turističke zone koje naši putnici posećuju nisu bile pogođene zemljotresima, naveo je Dušan Tešić za Espreso iz Travelland agencije.

Podsetimo, nakon januarskih praznika i Sretenja u februaru, pred nama su Vaskršnji praznici. Vaskrs se praznuje ove godine 16. aprila, a neradni dani biće od 14. aprila (Veliki petak), zaključno sa 17. aprilom (drugi dana Vaskrsa). Prvi maj slavi se dva dana i praznovaće se prva dva dana tog meseca.

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada koji se obeležava 1. maja biće ponedeljak i utorak (1. i 2. maj)

Poslednji neradni dan u godini biće Dan primirja u novembru mesecu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.