SRBI ŽELJNI SLOBODNIH DANA I PUTOVANJA: Saznali smo koje DESTINACIJE su NAJPOPULARNIJE i ZAŠTO svi baš tamo idu!
Foto: Wikipedia

PUTOVANJA ZA DAN DRŽAVNOSTI

SRBI ŽELJNI SLOBODNIH DANA I PUTOVANJA: Saznali smo koje DESTINACIJE su NAJPOPULARNIJE i ZAŠTO svi baš tamo idu!

Neradne dane za Sretenje mnogi će iskoristi za kraće putovanje, a mi smo istražili kakva je ovogodišnja ponuda aranžmana i kakvo je interesovanje za njih

Objavljeno: 18:04h

Neradne dane za Dan državnosti 15. i 16. februar mnogi stanovnici Srbije će iskoristiti da negde otputuju.

Imajući to u vidu, turističke agencije su na vreme ponudile širok dijapazon aranžmana za evropske metropole.

Dva neradna dana za Sretenje i ove godine padaju usred sedmice, odnosno u sredu i četvrtak. Ko može da ih spoji sa petkom i vikendom dobiće pravi mini odmor.

Tako da umesto na dan ili dva može da otputuje i na pet dana, a na osnovu toga su formirane i ponude u agencijama.

Cene aranžmana koji uključuje tri noćenja i prevoz autobusom se kreću od 95 do 119 evra. U zavisnosti od destinacije i broja noćenja, aranžman koji uključuje putovanje avion košta od 330 do 880 evra.

Ponuda aranžmana
Ponuda aranžmanafoto: Printscreen/Travelland

U ponudi za Dan državnosti našle su su vodeće turističke destinacije kao što su Istanbul, Lisabon, Pariz, Hurgada, Atina, Madrin i Barselona, kao i Dubai koji je poslednjih godina posebno aktuelan.

Ko se odluči da ode u Lisabon na šest dana, aranžman koji uključuje putovanje avionom i noćenje u hotelu, platiće oko 690 evra, dok sličan aranžman za Maltu i Istanbul košta oko 340 evra.

Ko ne želi da ide daleko ili ima manje slobodnih dana na raspolaganju može da bira između Sarajeva, Budimpešte, Trebinja, Ljubljane, Beča i drugih gradova. Cene takvih aranžmana se kreću od 55 do 120 evra.

Kako su za Espreso potvrdili iz turističke agencije Travelland interesovanje za putovanja na Sretenje i ove godine je bilo veliko.

- Većina aranžmana je već rasprodata. Interesovanje je bilo veliko, i za aranžamane koji uključuju prevoz autobusom ali i za one avionom. Najveća potražnja je bila za jeftinijim varijantama, rekli su iz Travellanda za Espreso i istakli koje destinacije su ove godine bile najtraženije:

- To su severna Italija, Toskana, Emilija Romanja i Milano, navela je naša sagovornica i dodala da je nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku interesovanje za Istanbul opalo.

Istanbul
Istanbulfoto: AP

Državni praznik dolazi odmah posle Dana zaljubljenih pa se parovi mogu počastiti romantičnim putovanjem.

Podsetimo, posle Sretenja, tokom meseca marta nema državnih praznika i neradnih dana. Prvi sledeći neradni dani čekaju nas za Uskrs.

Vaskrs će se ove godine praznovati 16. aprila, a neradni dani biće od 14. aprila (Veliki petak), zaključno sa 17. aprilom (drugi dana Vaskrsa). Prvi maj slavi se dva dana i praznovaće se prva dva dana tog meseca.

Ubrzo nakon Uskrsa stiže nam još jedan praznik koji će se praznovati neradno, a to je 1. maj.

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada koji se obeležava 1. maja biće ponedeljak i utorak ( 1. i 2. maj)

Poslednji neradni dan u godini biće Dan primirija u novembru mesecu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.