SVI PRIČAJU DA SU PLANINE U SRBIJI SKUPE, A NE ZNAJU DA MOGU ZA MALE PARE NA ZIMOVANJE: Caka je u jednoj stvari
Skijanje, Foto: RINA

putovanja za praznik

SVI PRIČAJU DA SU PLANINE U SRBIJI SKUPE, A NE ZNAJU DA MOGU ZA MALE PARE NA ZIMOVANJE: Caka je u jednoj stvari

Vreme je za porodični odmor!

Objavljeno:

Neradni dani povodom Dana državnosti su 15. i 16. februar, a njih će mnogi spojiti sa vikendom i tako dobiti priliku za pravi porodični odmor. A gde u Srbiji možete da otputujete sa decom i koliko to košta?

Osim Zlatibora i Kopaonika, tu su i druge zanimljive lokacije za regeneraciju na svežem planinskom vazduhu, grudvanje, sankanje i ostale zimske čarolije, a pritom prilično povoljnije.

Zlatar

Hotel sa dve zvezdice na Zlataru nadomak Nove Varoši nalazi se na nadmorskoj visini od 1.230 metara. U ponudi ima restoran, bife, salu za bilijar i stoni tenis, zatvoreni bazen, skijašnicu.

Cena po danu po osobi za pun pansion u dvokrevetnoj sobi je oko 3.900 dinara. Deca do pet godina ne plaćaju boravak ukoliko ne koriste poseban ležaj i usluge ishrane, a deca od pet do 12 godina plaćaju 70 odsto od cene ukoliko koriste poseban ležaj i hranu; 50 odsto od cene ukoliko koriste dečji obrok i spavaju sa jednim roditeljem. Korišćenje bazena je uključeno u cenu.

Tu na Zlataru sa mališanima možete da uživate u avantura i adrenalin parku, u pogledu sa prelepih vidikovaca, da šetate borovom šumom prekrivenom snegom, da se sankate i da isprobate tradicionalnu kuhinju, tj. lokalne specijalitete poput zlatarskog sira…

Zlatar
Zlatarfoto: RINA

Divčibare

Na Divčibarama možete da nađete privatni smeštaj od tridesetak evra, pa naviše po noći. Recimo, za oko 50 evra po noći na raspolaganju vam je apartman za dvoje odraslih i dvoje dece na oko kilometar od centra ove varošice na planini Maljen. Apartman ima 35 kvadrata, poseduje odvojenu spavaću sobu sa garderoberom, kupatilo sa tuš kabinom, grejalicom, fenom, peškirima.

Spavaća soba ima bračni krevet, a dnevni boravak ima ležaj na razvlačenje, tako da se tu mogu smestiti ukupno do četiri osobe. Za bebe je obezbeđen i rasklopivi krevetac. Apartman ima kompletno opremljenu kuhinju, ravnu ploču, aparat za kafu/čaj, toster, kompletan escajg i sve što je potrebno da možete sami spremati jela. Apartman ima i inverter klima uređaj, kao i norveški radijator u spavaćoj sobi i grejalicu u kupatilu.

Golija

U selu Rudno na Goliji možete da se smestite s decom za od 30 evra po noći. A za, recimo, 60 evra za noć u ponudi su udobne drvene brvnare. Smeštene su u ovoj vazdušnoj banji na nadmorskoj visini od 1.100 metara. Planina Golija je inače prirodni rezervat biosfere i pod zaštitom je Uneska, planina je sa najviše sunčanih dana u godini, a ujedno i planina sa najviše snega.

Gostima su u brvanarama na raspolaganju velika dnevna soba sa kaminom koja sadrži veliki LCD TV, rasklopivi trosed koji je pretvara u ležaj za dvoje, veliki sto za ručavanje. Mini kuhinja sa sudoperom sadrži rešo sa dve ringle, frižider, čajnu kuhinju sa pratećim sadržajem. Kupatilo je standardno opremljeno, sa grejnim telom na struju. Potkrovlje se sastoji od tri sobe i ima sedam ležajeva.

Golija
Golijafoto: RINA/Janko Grbić

Način ishrane je na bazi polupansiona (doručak/večera), a servira se u dogovoru sa gostima.

Tara

Na Tari u hotelu sa tri zvedice u dane praznika možete da nađete smeštaj po ceni od oko 6.000 dionara po osobi po danu. U pitanju je porodična soba, na bazi polupansiona. Boravak za decu do pet godina starosti se ne plaća.

Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa tuš kabinom ili kadom, toaletnim priborom, direktnom telefonskom linijom sa recepcijom i digitalnom televizijom. Dostupni su besplatni internet i parking.

Goč

Po ceni od 40 evra za noć na Goču možete da iznajmite planinsku kuću za šest osoba. Nalazi se na banjskoj strani planine Goč, preko puta velike ski staze. Ima veliko dvorište, garažu, kupatilo, kuhinju, dnevni boravak, spavaću nišu i sobu i terasu.

U spavaćoj niši je francuski ležaj, u dnevnom boravku sofa, a u spavaćoj sobi tri singl ležaja. Kuhinja je kompletno opremljema, a za spremanje obroka mogu se koristiti i električni i šporet na drva. Cela kuća se greje pomoću kaljave peći. Kupatilo ima tuš. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. U dnevnom boravku je televizor.

(Espreso / Nova.rs, Nevena Dimitrijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.