TURISTIČKE AGENCIJE VRAĆAJU NEISKORIŠĆENE VAUČERE, DEO I DALJE ZAROBLJEN: Evo šta da radite ako JOŠ ČEKATE NOVAC!
Zlatibor, Foto: RINA

važnp

TURISTIČKE AGENCIJE VRAĆAJU NEISKORIŠĆENE VAUČERE, DEO I DALJE ZAROBLJEN: Evo šta da radite ako JOŠ ČEKATE NOVAC!

Direktor YUTA Aleksandar Seničić izjavio da ima još novca agencija koji je "zarobljen" na turističkim destinacijama

Objavljeno:

Više od 90 odsto građana koji nisu iskoristili zamenske vaučere za putovanje dobilo je povraćaj novca, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić i dodao da je jedan broj turista prihvatio ponudu da tokom ove ili naredne godine u dogovoru sa turističkom agencijom iskoristi novac koji im je ostao u agenciji.

Seničić je za agencije izjavio da ima još novca agencija koji je "zarobljen" na turističkim destinacijama, zbog čega se one nalaze u finansijskim problemima a da putnici čije su to pare prvo treba da se obrate agenciji da provere da li će novac dobiti.

Aleksandar Seničić
Aleksandar Seničićfoto: TV Prva Printscreen

"Ukoliko agencija ne bude mogla da ispuni te obaveze onda bi turisti trebalo da se obrate lokalnoj turističkoj inspekciji koja će utvrditi razlog zbog čega novac nije isplaćen. Ako se konstatuje da agencija nema dovoljno novca onda će se otvarati tzv. garancija putovanja i putnici isplatiti iz osuguranja", rekao je Seničić.

Dodao je da su sve agencije, prema našem Zakonu o turizmu posedovale garanciju putovanja, čija visina zavisi od prometa koje su one ostvarile i da će putnici biti namireni iz osiguranja te nema razloga da brinu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.