OD 1. JANUARA KREĆE DODELA TURISTIČKIH VAUČERA! Ovo su svi detalji
Zlatibor, Foto: RINA

VAUČERI

OD 1. JANUARA KREĆE DODELA TURISTIČKIH VAUČERA! Ovo su svi detalji

Podrška domaćem turizmu u vidu dodele turističkih vaučera za odmor u Srbiji, jedan je od prioriteta resornog Ministarstva za turizam i do sada je dalo značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija

Objavljeno: 10:05h

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će od 1. januara početi prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji, koji se dodeljuju u cilju podsticanja unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

1 / 3 Foto: Profimedia/ Printscreen / Damir Dervišagić

Podrška domaćem turizmu u vidu dodele turističkih vaučera za odmor u Srbiji, jedan je od prioriteta resornog Ministarstva za turizam i do sada je dalo značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Ova podsticajna mera je sada posebno važna s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti - rekla je Matić.

Ona je istakla da se vaučeri u vrednosti od 5 hiljada dinara mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. godine.

Prijava će se primati od 01. januara 2022. zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Rezervacija smeštaja se vrši kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najkasnije 31. decembra 2021. godine, i biće dva puta sedmično ažurirana.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.