OBUKLA SAM SE ZA 1.000 DINARA ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ I TO VRHUNSKI: Pogledajte šta sve možete pronaći za MALE PARE!
Odevne kombinacije, Foto: Tamara Trajković

ISTRAŽILI SMO

OBUKLA SAM SE ZA 1.000 DINARA ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ I TO VRHUNSKI: Pogledajte šta sve možete pronaći za MALE PARE!

Dok pripadnice lepšeg pola traže za sebe pravi odabir odevne kombinacije, najveći problem im predstavlja to što moraju da izdvoje veliku sumu novca za ovu priliku

Objavljeno:

Kako se Nova godina približava, tako se veliki broj žena priprema kako bi zablistale u novogodišnjoj noći i tako prelepe ušle u sledeću godinu. Čini se da je euforija poslednjih decembarskih dana na vrhuncu, a to je i negde logičan sled okolnosti s obzirom da nam je pandemija potpuno upropastila doček i to dve godine zaredom.

Međutim, trenutno veliki problem predstavlja inflacija i kriza u svetu koja se odražava i na Srbiju, pa je potrebno izvojiti pozamašnu sumu novca za novogodišnju noć. Dok pripadnice lepšeg pola traže za sebe pravi odabir odevne kombinacije, najveći problem im predstavlja to što moraju da izdvoje veliku sumu novca za ovu priliku.

Second hand
foto: Tamara Trajković

Izlozi butika su najpretrpaniji upravo u ovo doba godine, u njima možemo videti razne toalete, haljine, suknje, košulje, kombinezone... Sve ovo vrlo deluje vrlo primamljivo, a butici i tržni centri su krcati ovih dana. Međutim, mnoge žene iz prodavnica izađu razočarane kada shvate koliko im para treba da bi priuštile sebi željeni stajling.

Kako bismo na neki način olakšali Srpkinjama da se pripreme za novogodišnju noć, mi smo obišli "Second Hand" prodavnicu, odnosno prodavnicu polovne odeće u kojima smo za budžet od svega 1.000 dinara uspeli da pronađemo veoma lepu i modernu odeću.

Ovakvi butici poznati su po tome što su im cene znatno jeftinije i što se za mali novac možete obući od glave do pete. Mi smo odabrali "TEXTILE house" prodavnicu u kojoj je baš danas bilo 30 posto popusta na apsolutno sve što je izloženo.

Sve odevne kombinacije koje smo odabrali su koštale oko 1.000 dinara kada se uračuna popust od 30 posto, a oko 1.500 dinara bez popusta.

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena prve odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Bluza 750 dinara

- Suknja 680 dinara

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena druge odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Majica 700 dinara

- Suknja 730 dinara

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena treće odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Bluza 750 dinara,

- Suknja 700 dinara

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena četvrte odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Bluza 700 dinara

- Suknja 680 dinara

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena pete odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Haljina 1.200 dinara

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena šeste odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Haljina 1.300 dinara

Second hand
foto: Tamara Trajković

Cena sedme odevne kombinacije (bez popusta od 30%)

- Haljina 1.200 dinara

Na kraju krajeva, ukoliko izdvajate veliki novac za novogodišnju noć, makar se možete obući za male pare.

Takođe smo izdvojili mali cenovnik restorana i klubova u najluđoj noći. Poznata imena sa estrade uveliko najavljuju svoje nastupe za novogodišnju noć, kako u Beogradu, tako i širom Srbije. Klubovi, kafane, restorani i hoteli na društvenim mrežama i sajtovima istakli su svoje ponude, a cena rezervacije zavisi od pozicije stola, ponude pića i hrane, kao i muzičkog gosta.

Hoteli uglavnom "drže cenu", ali , uz glavno jelo, nude i predjelo, salate, neograničeno piće ili švedski sto.

Doček u restoranima, uglavnom, košta od 30 evra, pa naviše. Rezervacija u klubovima i kafanama je od 12 evra, a doček u hotelima može se rezervisati po ceni od 40 evra.

Prestonički klubovi i restorani optimistično gledaju na proslavu Nove Godine, pa je, u skladu sa tim, i ponuda raznovrsna.

1 / 7 Foto: Printscreen

Podsetimo, Espreso je već pisao cenama aranžmana na našim planinama. Domaće planine jako su popularan izbor za doček Nove godine. Osim što nude veliki broj aktivnosti, odvoje vas od gradske vreve i nude najidealniji način za uživanje u zimskoj idili.

Kopaonik

Ukoliko želite da provedete Novogodišnju noć na Kopaoniku i to u smeštaju sa uračunatom cenom obroka, morali biste da požurite jer je ostalo samo par hotela i apartmana koji nude opciju noćenja sa doručkom. Najjeftiniji je 48.818 dinara.

Najskuplji među raspoloživima za period od 30. decembra do 2. januara košta 116.326 dinara.

Zlatibor

Na ovoj planini najjefiniji smeštaj za 2 osobe, 3 noći sa uključenim doručkom pronašli smo u posebnim montažnim objektima koji nude doživljaj kao da ste u kaubojskom filmu. Cena je 28.499 dinara.

zlatibor
foto: Printscreen/Booking

Dok je najveća cena raspoloživih smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru 162.083 dinara.

zlatibor
foto: Printscreen/Booking

Tara

Jedini smeštaj koji smo pronašli na platformi za rezervaciju sa uključenim doručkom je u jednom hotelu u Bajinoj Bašti po ceni od 55.152 dinara.

Tara
foto: Printscreen/Booking

Ostalih smeštajnih kapaciteta bez uključenog obroka je bilo više u ponudi. Najjeftiniji košta 23.456 dinara.

Najskuplji objekat na Tari košta 87.961 dinara.

Divčibare

Divčibare
foto: Printscreen/Booking

Kada je u pitanju planina koja se nalazi na 130 kilometara udaljenosti od Beograda, u ponudi na platformi za rezervaciju nema smeštaja samo sa doručkom uključenim već sa večerom i doručkom, a svega je 2 smeštaja ovog tipa. Cene su 82.502 i 126.945 dinara.

Stara planina

Stara Planina
foto: Printscreen/Booking

Najveća planina u istočnoj Srbiji fascinantne lepote i netaknute prirode, najjeftinija je među srpskim "lepoticama", ali ima i najmanje smeštajnih kapaciteta. Međutim, u pitanju su uglavnom apartmani koji ne nude obroke, a među onima koji su raspoloživi najjetiniji je svega 9.869,a najskuplji 42.221 dinara.

Odabrali smo smeštaje koji nude opciju minimum doručka za 2 osobe, i to za period od 30. decembra do 2. januara što je 3 noćenja. Moguće je da je drugačiji izbor za manji broj noćenja, ili za više osoba, kao i za smeštaje koji ne nude opciju obroka, kojih je više u ponudi.

Proverili smo i koliko košta smeštaj za dve odobe u periodu od 30. decembra do 1. januara za dve osobe u gradovima koje Srbi najviše vole.

U regionu nešto su niže cene u odnosu na ostatak Evropskih gradova, pa ćete najskuplje noćenje u Zagrebu platiti 152.621 dinara, a najjeftinije 8.688.

1 / 3 Foto: Printscreen

Za Bled biste izdvojili najmanje 11.740 dinara, a najviše 64.570 što je cena za komforniji smeštaj, a u cenu imate i uključen doručak.

Cene, Hoteli
foto: Printscreen
Cene, Hoteli
foto: Printscreen

Najjeftini grad u regionu je Skoplje u kom ćete najskuplji hotel za dve osobe platiti 28.000 dinara, ali biste mogli lepo da se provedete i za 4.226 dinara.

Cene, Hoteli
foto: Printscreen
Cene, Hoteli
foto: Printscreen

Mnogi vole da dočekaju Novu godinu u Beču i Pragu zbog prelepo ukrašenih ulica, Božićnih tezgi i mirisa prazničnih začina koji se šire i najužim ulicama.

Za zadovoljstvo u austrijskom gradu morali biste da izdvojite 150.000 dinara za jedan od najskupljih hotela, a svega 18.803 za one niže rangirane.

Najskuplji hotel u Pragu definitivno je u nažem uskom izboru odneo pobedu, jer biste za njega morali da izdvojite skoro 203.000 dinara, a najjeftiniji smeštaj koštao bi vas oko 21.000 dinara.

1 / 4 Foto: Printscreen

Dve noći u gradu svetlosti koštao bi vas oko 150.000 dinara u prefinjenim hotelima, a za one malo skromnije morali biste da izdvojite minumum 13.000, samo za smeštaj. Ipak Pariz nije na vrhu liste najskupljih gradova za doček Nove 2023. godine, a vi procenite šta vam je najisplativije.

Cene, Hoteli
foto: Printscreen
Cene, Hoteli
foto: Printscreen

Podsetimo, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijaije turističkih agencija Srbije (YUTA) ukazao je na to koji su aranžmani do sada prodati.

Aleksandar Seničić
Aleksandar Seničićfoto: TV Prva Printscreen

- Što se tiče putovanja autobusom, kao i ranije zanimljivi su Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, Istanbul, severna Italija. Aranžmani su od 80 evra pa naviše, zavisno od broja dana, kategorije hotela. Takođe i da li je u cenu uključen i doček, mada se po ovim gradovima nova godina dočekuje napolju, na javnim događajima – kaže Seničić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.