PARIZ NIJE NAJSKUPLJI ZA NOVOGODIŠNJI DOČEK: U jednom gradu 2 noćenja koštaju preko 200.000 DINARA!
Nova godina, Foto: Profimedia, Privatna arhiva

MOŽDA VAM DAMO INSPIRACIJU

PARIZ NIJE NAJSKUPLJI ZA NOVOGODIŠNJI DOČEK: U jednom gradu 2 noćenja koštaju preko 200.000 DINARA!

Mi smo proverili koliko košta smeštaj za dve odobe u periodu od 30. decembra do 1. januara za dve osobe u gradovima koje Srbi najviše vole

Objavljeno:

Do dočeka Nove godine ostalo je još dve nedelje. Euforija se oseća u vazduhu, radnje širom sveta pune su ljudi koji užurbano kupuju poklone za praznike. Vodi se računa o svakom detalju, traži posebna odevna kombinacija, po mogućstvu sa šljokicama.

Da li nam samo treba bilo koji povod za slavlje posle svih nedaća koje su zatekle planetu poslednjih godina ili je ovo amanet koji je ostao od predaka, a mi ga rado prihvatamo?

Razlozi su drugačiji, ali to ostavljamo za neke druge dane.

Epidemija korona virusa najviše je uticala na turizam, a trenutna inflacija dodatno je podigla cene aranžmana i smeštaja u inostranstvu.

Mi smo proverili koliko košta smeštaj za dve odobe u periodu od 30. decembra do 1. januara za dve osobe u gradovima koje Srbi najviše vole.

U regionu nešto su niže cene u odnosu na ostatak Evropskih gradova, pa ćete najskuplje noćenje u Zagrebu platiti 152.621 dinara, a najjeftinije 8.688.

1 / 3 Foto: Printscreen

Za Bled biste izdvojili najmanje 11.740 dinara, a najviše 64.570 što je cena za komforniji smeštaj, a u cenu imate i uključen doručak.

Cene, Hoteli
foto: Printscreen
Cene, Hoteli
foto: Printscreen

Najjeftini grad u regionu je Skoplje u kom ćete najskuplji hotel za dve osobe platiti 28.000 dinara, ali biste mogli lepo da se provedete i za 4.226 dinara.

Cene, Hoteli
foto: Printscreen
Cene, Hoteli
foto: Printscreen

Mnogi vole da dočekaju Novu godinu u Beču i Pragu zbog prelepo ukrašenih ulica, Božićnih tezgi i mirisa prazničnih začina koji se šire i najužim ulicama.

Za zadovoljstvo u austrijskom gradu morali biste da izdvojite 150.000 dinara za jedan od najskupljih hotela, a svega 18.803 za one niže rangirane.

Najskuplji hotel u Pragu definitivno je u nažem uskom izboru odneo pobedu, jer biste za njega morali da izdvojite skoro 203.000 dinara, a najjeftiniji smeštaj koštao bi vas oko 21.000 dinara.

1 / 4 Foto: Printscreen

Dve noći u gradu svetlosti koštao bi vas oko 150.000 dinara u prefinjenim hotelima, a za one malo skromnije morali biste da izdvojite minumum 13.000, samo za smeštaj. Ipak Pariz nije na vrhu liste najskupljih gradova za doček Nove 2023. godine, a vi procenite šta vam je najisplativije.

Cene, Hoteli
foto: Printscreen
Cene, Hoteli
foto: Printscreen

Podsetimo, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijaije turističkih agencija Srbije (YUTA) ukazao je na to koji su aranžmani do sada prodati.

- Što se tiče putovanja autobusom, kao i ranije zanimljivi su Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, Istanbul, severna Italija. Aranžmani su od 80 evra pa naviše, zavisno od broja dana, kategorije hotela. Takođe i da li je u cenu uključen i doček, mada se po ovim gradovima nova godina dočekuje napolju, na javnim događajima – kaže Seničić.

Aleksandar Seničić
foto: TV Prva Printscreen

U Istanbul i Atinu iz Srbije će se za praznike putovati avionom. Istim povodom poslednjih dana 2022. leteće se ka Madridu, Barseloni, Rimu, Parizu. Novogodišnji aranžmani u ovim gradovima, kaže Seničić, kreću se od 350 do 550 evra, zavisno šta obuhvataju paketi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.