GRAĐANI U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI, RETKO KO KUPI IŠTA: Skočila cena ribe na pijacama na početku Božićnog posta!
Riba, Foto: RINA

SVE JE PAPRENO

GRAĐANI U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI, RETKO KO KUPI IŠTA: Skočila cena ribe na pijacama na početku Božićnog posta!

Trenutna cena šarana je 800, dok pastrmka košta 700 dinara za jedan kilogram, a za oslić je potrebno izdvojiti od 450 do 550 dinara

Objavljeno: 09:32h

Božićni post je počeo, a iako se tokom njega skoro svih 40 dana može jesti riba, pitanje je da li će porasti i potražnja za njom.

Njena cena na pojedinim mestima skočila je za čak 30 odsto, pa se poslednjih meseci slabije i kupuje. Trenutna cena šarana je 800, dok pastrmka košta 700 dinara za jedan kilogram, a za oslić je potrebno izdvojiti od 450 do 550 dinara.

- Nama je proizvodnja ribe poskupela i očekivano je da dođe do poskupljenja u maloprodajama. Sada imamo situaciju da ljudi koji su kupovali po 40 kilograma sada kupuju pod dvadeset - kaže Rada Pantelić i dodaje da su i cene voća i povrća ove godine skočile u odnosu na prethodnu.

1 / 6 Foto: Emillija Jovanović

Slične cene su i na pijaama u Subotici. Po kilogramu, tamo girice koštaju između 600 i 850 dinara, pastrmka 780, a šaran oko 700.

Skuša i tolstolobik su povoljniji - koštaju 430 dinara po kilogramu, štuka iznosi 600, a najskuplji je smuđ sa 1.450 dinara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.