ISKUSNI RIBAR OTKRIO TRIKOVE ZA PRŽENJE RIBE: Ovako će korica biti HRSKAVA, a neće se raspadati
Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

spremite za posnu slavu

ISKUSNI RIBAR OTKRIO TRIKOVE ZA PRŽENJE RIBE: Ovako će korica biti HRSKAVA, a neće se raspadati

Naučite kako da ispržite ribu, a da ona bude ukusna i da ne upije previše ulja, kao i da se ne raspadne

Objavljeno:

Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a kako uskoro počinje Božićni post, otkrijte kako da je spremite tako da bude preukusna. Badnje veče ne možemo da zamislimo bez ribe na trpezi, kao i Svetog Nikolu.

Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.

Skuša, Riba
foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu.

Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob. Stvoriće se zaštitni film koji će sprečiti da ona upije višak ulja.

Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta. Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu.

Po želji u tiganj možete da dodate limun isečen na kolutove, sitno seckani beli luk i ruzmarin.

Pročitajte i kako da napravite šarana po starom jugoslovenskom receptu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.