ZAVRŠEN SASTANAK SINDIKALACA "FIJATA" SA PREMIJERKOM: Poznato da li će sutra biti protesta
Vlada Srbije, Foto: Ana Paunković

ODLUKA

ZAVRŠEN SASTANAK SINDIKALACA "FIJATA" SA PREMIJERKOM: Poznato da li će sutra biti protesta

Sastanku u zgradi Vlade koji je održan posle 13 časova, osim premijerke, prisustvovali su i ministarka za rad Darija Kisić, ministarka privrede Anđelka Atansković, predstavnici Ministarstva finansija i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić

Objavljeno: 16:36h

Predstavnici sindikata i radnika kragujevačkog "Fijata" rekli su posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić da je danas dogovoreno da razgovori sa predstavnicima Vlade o sudbini radnika traju do 10. juna.

Predstavnici sindikata i radnika su, posle sastanka koji je trajao dva sata, rekli novinarima da sutra neće biti ranije najavljenih protesta u Kragujevcu i da su preuzeli obavezu da u roku od 48 sati pošalju jedinstveni predlog Vladi Srbije.

Takođe, najavili su da će naredna runda razgovora sa predstavnicima Vlade biti održana u Kragujevcu.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Sastanku u zgradi Vlade koji je održan posle 13 časova, osim premijerke, prisustvovali su i ministarka za rad Darija Kisić, ministarka privrede Anđelka Atansković, predstavnici Ministarstva finansija i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će država za deo radnika "Fijata" u Kragujevcu koje bude otpustio "Stelantis" ili sami napuste posao jer su nezadovoljni ponuđenim uslovima, obezbediti posao u novoj nemačkoj kompaniji u tom gradu.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.