RADNICI FIJATA ODLOŽILI PROTEST: U ponedeljak novi pregovori sa premijerkom!
Protest, Foto: Espreso.co.rs

najavili

RADNICI FIJATA ODLOŽILI PROTEST: U ponedeljak novi pregovori sa premijerkom!

Taj sindikat je sinoć saopštio da se odlaže protest radnika "Stelantisove" fabrike u Kragujevcu koji je bio zakazan za danas u 10 sati

Objavljeno:

Predstavnici tri sindikata "Stelantisove" fabrike u Kragujevcu i grupe radnika će, zajedno sa gradonačelnikom Kragujevca, u ponedeljak 30. maja u Beogradu razgovarati s predsednicom Vlade Srbije Ane Brnabić, a odložen je protest planiran za danas u 10 sati.

"Tražimo da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje gradjane", navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata.

Taj sindikat je sinoć saopšto da se odlaže protest radnika "Stelantisove" fabrike u Kragujevcu koji je bio zakazan za danas u 10 sati.

Okupljanje je bilo najavljeno pošto je novi menadžment "Stelantisa" juče odbio sve predloge Samostalnog sindikata u vezi s odlaskom radnika u inostranstvo i socijalnim programom.

Samostalni sindikat je pozvao menadžment kompanije "Stelantis" da do ponedeljka 30. maja ne preduzimaju bilo kakve radnje u cilju promene statusa radnika.

"Svako takvo postupanje dovešće do naše hitne reakcije", saopštio je sindikat.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.