OVO GORIVO U SRBIJI ĆE NAJVIŠE POSKUPETI!
Pumpa, Foto: Promo

VAŽNO

OVO GORIVO U SRBIJI ĆE NAJVIŠE POSKUPETI!

Evrodizel će u Srbiji od danas u 15 sati biti skuplji 11 dinara i litar će koštati 198 dinara, dok će cena benzina BMB 95 premium ostati ista, 176,05 dinara.

Objavljeno: 14:23h

Vlada je pre tri nedelje donela uredbu o sedmičnom utvrdjivanju maksimalnih cena goriva.

Prosečnu veleprodajnu cenu derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova ga dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje utvrđuje najviše maloprodajne cene.

Za poljoprivrednike na NIS-ovim pumpama ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel, a dozvoljeno im je i da 60 litara sipaju u kanister.

Za poljoprivrednike na NIS- ovim pumpama ostaje cena od 179 dinara za evrodizel. Njima je dozvoljeno i da 60 litara sipaju u kanister.

Govoreći uopšteno o cenama goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da cene energenata rastu svuda u svetu i da to treba očekivati i u našoj zemlji.

- I u Srbiji će cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao i cena gasa - rekao je Vučić.

Barel danas 119 dolara

Cena nafte raste i danas, doduše ne naglo kao juče. Vrednost barela na londonskom tržištu danas je 119 dolara, što predstavlja rast za 0,3 odsto u odnosu na juče. Na američkom tržištu takođe blagi rast cena - 112 dolara. Juče je kod nafte na oba tržišta zabeležen rast od 5 odnosno 6 odsto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.