PORODICA DEVOJČICE KOJU JE MUČIO MALČANSKI BERBERIN ĆE DOBITI BOLJI DOM: Gradonačelnica Niša podelila lepe vesti
Ninoslav Jovanović, Foto: Foto: printscreen / Filip Plavčić

lepa vest

PORODICA DEVOJČICE KOJU JE MUČIO MALČANSKI BERBERIN ĆE DOBITI BOLJI DOM: Gradonačelnica Niša podelila lepe vesti

Jurić je istakao da je porodica odbijena na gradskom konkursu za zakup socijalnih stanova u ulici Majakovskog, a ponuđen im je stan na petom spratu koji je bez grejanja i prokišnjava

Objavljeno:

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da će porodici devojčice, žrtve Malčanskog berberina, biti dograđena kuća i tako biti rešen njihov stambeni problem. Devojčicu je ranije oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović, o čemu je brujala Srbija, a njena porodica živi u uslovima nedostojnim čoveka.

Ona je kazala da je otac devojčice tražio dogradnju kuće i da je grad pristao na to.

- Već smo dogovorili sa ljudima koji će raditi dogradnju i mislim da će vrlo brzo krenuti sa radovima - izjavila je Sotirovski gostujući u jutarnjem programu televizije „Belami“.

Devojčica sa roditeljima živi u kući njenog dede koja nije uslovna za boravak više ljudi, a na njihov stambeni problem pažnju javnosti skrenuo je decembra prošle godine predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.

On je putem društvenih mreža saopštio da porodica devojčice iz Niša koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, na gradskom konkursu za prodaju ili davanje u zakup takozvanih socijalnih stanova nije ispunila uslove.

1 / 4 Foto: Foto: privatna arhiva/Kuris.rs

- Ne znam da li smo dovoljno svesni činjenice da smo kao društvo dužni ovom detetu do kraja njenog života. Greškom sudije, pušten je na slobodu čovek koji je naudio detetu, a kasnije smo tog istog čoveka umesto jedan dan tražili 14 dana. Poručujem gradonačelnici Niša, da se neću smiriti dok dete ne dobije tretman u svom gradu kakav zaslužuje. I to obećavam, devojčici pre svega, a onda i gradskoj upravi Niša - napisao je Jurić na svojoj Fejsbuk stranici.

Jurić je istakao da je porodica odbijena na gradskom konkursu za zakup socijalnih stanova u ulici Majakovskog, a ponuđen im je stan na petom spratu koji je bez grejanja i prokišnjava.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski reagovala je povodom Jurićevih objava i istakla da stan koji je ponuđen porodici nije neuslovan, te je pozvala roditelje da razgovaraju sa njom lično kako bi zajednički našli rešenje njihovog stambenog problema.

Sotirovski je istakla da porodica nije mogla da dobije u zakup stan u ulici Majakovskog jer nemaju primanja, odnosno nisu zaposleni, a uz to žive u zajedničkom domaćinstvu sa bakom i dekom, pa se smatra da imaju rešeno stambeno pitnje.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo je 12-godišnju devojčicu na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena posle desetodnevne potere.

Jovanović je uhapšen šest dana kasnije na seskom groblju u rodnoj Malči i osuđen na doživotnu robiju.

Bonus video:

01:01

Ukrajinsko-ruska granica 35 km severno od Harkova

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.